Published On: Čet, ruj 12th, 2013

Što je protivprirodni blud za Dačića?

Opet Hemingway, na političkoj sceni Srbije. Za kim zvono zvoni, odgovor je prije dva dana znao gradonačelnik. Danas odgovor zna premijer Ivica Dačić, koji poručuje gradonačelniku Draganu Đilasu da je njegov odnos prema SPS-u u posljednjih godinu dana neprihvatljiv. Zato je kratko i rekao da će vlast u Beogradu biti promijenjena, “samo je pitanje na koji način”.

 

“Ne možete biti na vlasti u Beogradu jednu godinu ili pet godina, a da pri tome govorite loše o toj partiji ili predsjedniku partije. To je protivprirodni blud”, kaže Ivica Dačić.

 

 

Na opasku Dragana Đilasa da ga je Demokratska stranka učila Europi, Dačić odgovara da u Europi nitko ne žali za demokratima. Njima poručuje i da nemaju razloga za ljutnju zbog sve izvjesnije smjene vlasti u Beogradu.

 

 

“Kakve ljutnje? O čemu se radi ovdje? Jesam li ja pod pritiskom Borisa Tadića morao promijeniti odluku o potpisanom koalicijskom sporazumu s Koštunicom i Vučićem o vlasti u Beogradu, da bi upodobili republičkoj vladi”, navodi lider socijalista.

 

Premijer je upitao kakao je to moglo kad je njegova fotelja bila u pitanju, a sad to nije demokratski.

 

“Pa dobro, uostalom, imaće sad više vremena čitati Hemingwaya”, naveo je Dačić.

 

Još nije jasno kada i na koji način će vlast biti promijenjena. Prekomponovanje ili novim izborima. Izvjesno je tko će podržati Đilasovu smjenu.

 

” Smatramo jednostavno ta vlast nanosi štetu Beogradu i Beograđanima. Ti najpoznatiji megalomanski projekti metro, Bus plus, most na Adi da sve ne nabrajam su nas upućivali na to da ta vlast treba mijenjati “, kaže predsjednik DSS-a Vojislav Koštunica.

 

Krajnji rok za održavanje sledaca sjednice Skupštine grada je 25. rujan. Ukoliko je ne bude bit će uvedena prinudna uprava.