Published On: Thu, Dec 6th, 2018

Što je Bush na očevom sprovodu dao Michelle Obami?

To svjedoče i snimke s mise koja se održala u Washington National Cathedral. U crkvi su u prvom redu sjedili bivši predsjednici – Bill Clinton i njegova supruga Hillary, zatim Barack i Michelle Obama, a posljednji su u red sjeli Donald Trump i Melania.

Sprovod Georgea Busha starijeg | Author: YouTube screenshotYOUTUBE SCREENSHOT

Zatim je kroz središnji prolaz u crkvu ušao George Bush sa suprugom Laurom. Kad se počeo približavati prvom redu u kojem su sjedila dvojica bivših i aktualni predsjednik, Bush je počeo kopati po lijevom džepu od sakoa i zatim stisnuo lijevu šaku, kao da nešto u njoj drži.

Krenuo se zatim rukovati s Trumpom i Melaniom, no obavio je to gotovo munjevito, sasvim službeno. A zatim se rukovao s Barackom i u trenutku kad je došla na red Michelle, iz lijeve šake nešto je prebacio u desnu i tijekom rukovanja, joj neki sitni predmet ostavio u ruci. I Barack i Michelle počeli su se smijati, pa je očito da su se sjetili nekog zajedičkog doživljaja.

Prema upućenim izvorima na CNN-u tvrde da je riječ o bombonu. Navodno su Bush i Michelle to isto učinili i na sprovodu Johna McCainea.

Osim toga vidjelo se da Obamini i Bushovi imaju mnogo prisnije odnose iako dolaze iz različitih, rivalskih stranaka. Dok je Bush republikanac kao i Trump, Obame i Clintoni su demokrati. No, ni to nije smetalo Bushove da izgrade prisnije odnose s Barackom i Michelle nego li s Donaldom i Melaniom. George Bush mlađi navodno zamjera Trumpu i to što nije došao u Houston na sprovod njegove majke Barbare, koja je umrla u travnju ove godine. Isto tako, Trumpu nisu dopustili da govori na ispraćaju Georgea Busha starijeg, pa su američki predsjednik i njegova supruga saučešće izrazili privatnim posjetom Bushu i njegovoj supruzi Lauri. No i tada je njihovo rukovanje i pozdravljanje izgledalo vrlo usiljeno.