Published On: Sub, sij 8th, 2022

ŠTO ĆE ODLUČITI PROKLETO POSLOVIČNI HNS: Hoće li konačno skupiti čojstva i stati iskreno uz Srbe ili će Hrvate nastaviti držati u stadiju “Džaferovićevih krznenih životinjica”? Onako kako je naš nestanak zamislio Plenković. Onomad kad je pljunuo po Vukovaru

Kada je došao Turčin, kada je odsjekao glavu hrvatskom kralju Stjepanu Tomaševiću, vladaru kraljevine Bosne, one koja je nastala u inat ugarizaciji Hrvatske, ujedno i srpskom despotu, kralju koji je u svojoj osobi ujedinjava trgiku ova dva naroda i čija je smrt postala obveza i znamen svakome željnom slobode…

…kada je potom dojahao turski okupator, protjerao kraljicu Katarinu, katolkinju i kćerku patarena,  Hercega Stefana, vladara  Vojvodstva od Svetog Save, kraljicu koja u svojoj osobi ujedinjava tragiku tadašnih triju BH konfesija, tragiku koja će u mračnom osmanskom kalifatu trajati punih 400 godina i čija je patnja postala isto tako i obveza i znamen, svakom čovjeku kojem je bilo stalo do naše zemlje…

….tada je Zapad, taj prokleto indolentni Zapad, kazao kako je Srba i Hrvata dovoljno na Balkanu da krvare. Da zaustavljaju kalifat.

Postali smo vojna krajina Beča.

Do tada, ostaci Tomislavovog, Tvrtkovog i Dušanovog carstva, bijahu najperspektivniji krajevi Europe. Smješteni na najvažnijem mostu Svijeta. Balkanu. Na idealnom prostoru između Rima i Carigrada.

Poslije Turaka postaju slučaj svijeta. Opustošena zemlja. Desetkovana. Bez muškaraca. Zemlja udovica, siročadi.

400 godina kasnije, nakon koljiva, danaka, pljački i kulture smrti, nad Srbima, Hrvatima i elitocidom nad Bošnjacima nakon bune Kapetanovića, u samom foto finišu osmanske propasti, kada su Don Ivan Musić i Mihajlo Ljubibratić uz pomoć Žane Merkus, zaboravljene a najvažnije žene našeg vremena digli ustanak protiv Osmanlija, koji će  buknuti preko Gabele i Nevesinja sve do Beograda, Sofije, Bukurešta, Moskve i do konačno poraženog Stambola, i koji će u konačnici srušiti najveću imperiju tog vremena, Ameriku tog vremena, Osmansku Tursku, imperiju koja je preživljavala baš kao i Amerika danas, na porobljavanju malih nacija, tada se u Zagrebu digla na zadnje noge neka kukavna gospoda.

Neki Njonje tog vremena. Pišući pisma Banu Mažuraniću, da zašto se miješa u ustanak u Turskoj Hrvatskoj i Turskoj Dalmaciji (Hercegovini) da to može imati loše posljedice po njihove urbane džukelice i mace.

Digla se i neka Sandra Benčić tog vremena pišući Mažuraniću banu, da to što pomaže lidera Hrvata u BIH je sramotno. I da se Zagreb ne smije miješati u tursko pravo da siluje naše majke. Da reže glave našim kćerima. Čudan feminizam Zagreba 19. stoljeća.

A jadni ban Mažuranić tek je poslao nešto ćebadi , hrane i lijekova na granicu s Turskom Hrvatskom i Dalmacijom. Oružja slao nije. Niti vojske. Nisu mu dali Podemosi.

Baš kako Tuđman nije ušao s vojskom u Bugojno. Onomad kad su tamo i neke novovremene Osmanlije, pridošle iz Turske, ubijale Hrvate na stadionu Iskra. I ne samo Osmanlije. Nego i Arapi Egipćani, Alžirci. Ti siroti Benčičkini migrantići iz rata 90-ih.

Isti oni kojima je isti taj Tuđman dao pravo na rutu u našu zemlju. Taj divni Tuđman koji i danas u našim kućama ima status sveca. Isti koji je udomio Alijinu obitelj na Hvaru dok nas je Alija čistio po Grabovicama. Iako je prema Ustavu RH bio dužan poslati vojsku i obraniti svoj narod. No  nije.

Sve to vrijeme Osmanske tiranije na nad našim majkama Srbi su bili jedina slavenska nacija Balkana koja je redovno dizala ustanke protiv naših okupatora. Popovi srpski i knjazi srpski.

Dok su fratrizančine te ustanke redovno gušile. Mater im njihovu.

Povijest će tako zapamtiti slučaj iz Posavine iz 17 stoljeća o 7 hrvatskih sela koji prelaze na pravoslavlje u očaju i inatu, nakon što saznaju da je upravo njihov fratar, kojem su vjerovali, otkucao Turčinu gdje je zakopano oružje, koje su mjesecima onako gladni, prodajući stoku, kupovali u Slavoniji, u Austriji, sve u savezu sa Srbima.

Začudo još niti jedno selo u Bosni , hrvatsko nije prešlo na pravoslavlje nakon Puljićevog domjenka  Komšiću. A trebalo je. Morao se pokazati inat tetkici.

Hrvati su pod fratrima njegovali kulturu političkog felacija. Fratri su ih otkucavali. Za malo moći u sultana trgovali su svojim narodom. Zadnji kanibali Europe.

Pojašnjavali su kako će imati mjesto u raju ako ne ubiju Turčina nakon što mu ovaj izjebe ženu.

Fratri nisu imali žene. Ne znaju kakav je osjećaj kad ti Turčin izjebe ženu. Njima je to bilo savršeno mjesto dokazivanja kršćanske pokornosti.

Bilo kako bilo, fratri su uspjeli. Osmanlije su mijenjale etnose u BIH.Prepravljali stare obrasce u sebi poželjniji kod. Silom ili ucjenom. Silovanjem ili izgladnjivanjem. Svejedno.

Deslavenizirali. Turkizirali. Doveli do tog da Cerić danas veliča naše okupatore da se dreči “Mi smo Turci”. Da se po Bosnama otvaraju vrtići u čast najvećeg krvoloka koji je hodao ovim prostorima. U čast El Fatiha.

Doveli su do tog da pojedini prvaci u Bošnjaka s prijezirom gledaju na svoje kršćanske obrise. Brišu Tvrtkove povelje po javnim spomenicima koje počinju s “U ime Oca i Sina”.

I koji  traže javno i jalno zabranu jelke, djeda Mraza, Božića, čak i Nove godine. U “Novom Kalendaru” koji “slavimo”. Na zgražanje jednog dijela Bošnjaka. Koji nemaju dovoljno snage niti političke opcije za ustati jasno protiv tog a da ne budu pribijeni na stup srama jer su se usudili ustati za suživot.

Hrvate su fraturkeše doveli do istrebljenja. Nagradu za širenje dobrog i nenasilnog Islama i potiranje katoličanstva i predosmanskih identiteta, za rušenje crkava i samostana, zabranu dominkanaca,  Fratri još uvijek čekaju. Da im dođe iz Stambola. A nikako da im ju Erdogan uruči . Trebao bi jebo ga otac.

Osim što su od hrvatskog naroda načini apolitično mentalno roblje, sva ta stoljeća su blagonaklono gledali na iseljavanje umnih svjetovnih Hrvata van BIH. I danas oni blagonaklono gledaju kada dans Raspudići , sutra Knezovići, preksutra Lujanovići i  Milovići, isele iz BIH.

Ta što bi netko imao utjecaj na živalj, stoku, čeljad, kako nas već zovu, sem njih?

Uvode čak i zamjenske pridjeve. Ovo je novi hercegovački fra Raspudić, ovo će sutra biti novi hercegovački fra zamjenski intelektualac.

I nadaju se novim grantovima. I vlašću nad pitomim neukim narodom.

Vratimo se na srpstvo.

Na povijest jednog slavnog naroda, kojeg Austrijanci žele da vječno mrzimo. Kako bi i nas i njih mogli lakše ubijati.

Srbi, dakle samo Srbi, dižu ustanke na Balkanu gotovo svakih 50 godina. Bošnjaci to čine tek pred kraj tursk vlasti kada im se zaprijeti uskratom begovskih povlastica. I baš nikada ne dižu ustanak za oslobođenje svih građana BIH. Ustanak Gradaščevića je ustanak feudalaca Bosne za zadržavanje povlastica.

Turska tog vakta javlja kako ima problem s guslarima. Pišu fermane u kojima poručuju svojim vezirima da se skoncentriraju na mjesta u kojima djeluju narodni guslari, Filipi Višnjići, ovo, oni. Ta mjesta targetirajte. Tamo gdje guslara nema ta mjesta vas i ne trebaju brinuti.

Targetiraju ih kao narodne budničare, neprijatelje režima, stvaraoce hajduka, na čijim se pjesmama stvara nova vojska, vojska Hajduka.

Gusle se primaju i u Hrvata. Rađaju se prvi hrvatski Mijati. Pomalo se diže volja u narodu za obračun s Osmanlijama, pomalo se narod uči da ih je moguće pobijediti, i uz uzaludan izdajnički bunt fratara, bunt protiv ustanka, konačno kreće povijesni Hercegovski ustanak. Najvažniji događaj naše povijesti. Veći od svih događaja.

Ne treba griješiti dušu. Tri fratra ipak su stala uz don Musića. Jedan iz Livna jedan iz Duvna i Posušja i jedan iz Ljubuškog. Svi oni trpili su kasnije kritike franjevačke provincije i bili su kažnjeni.

Umire Osmanska država.

Zahvaljujući našim praočevima okupljenima oko don Ivana i ustanika Mihajla. Srbina.  Erudita. Čovjeka koji je i muslimane htio staviti u taj ustanak prevodeći im Kuran na srpski jezik. Bio je to prvi Kuran preveden na neki slavenski jezik.

No ta Osmanska država na Balkanu nije umrla uz pomoć Brusselsa. Niti uz pomoć Beča, Pariza, Londona ili  Washingtona.

Ubila ju je konačno naša združena slavenska vojska pomognuta slavnom carskom ruskom armijom. Nadamo se da je u tom ustanku bio i pokoji Bošnjak. Iako još tih podataka nemamo.

U gradu Svetog Stjepana , Prvomučenika potpisana je kapitulacija Osmanske sile.

U San Stefanu pored Istanbula. Turcima je rečeno ili predaja ili vojska Slavena ulazi u drevni Carigrad.

Austrougarski školski programi a i oni Titovi učili su nas da tog sporazuma nije bilo.

Morali smo tek učiti o Berlinskom kongresu. Kojeg izdajničke sile Zapada zazivaju odmah nakon Ruske, srpske,  hrvatske , bugarske, sveslavenske pobjede nad Turcima samo kako bi Sanstefanski mir poništile.

Baš ih je plaho zanimalo kako mi živimo i što je ostalo od Srba , Bošnjaka i Hrvata na Balkanu.

Jedino što ih je zanimalo je kako odbaciti novostvoreni ruski utjecaj na Balkanu.

Berlinski kongres je prvi svjetski mir potpisan bez rata i bez bitke. Preraspodjela teritorija prijetnjom. Ono što je Berlinski kongres uradio SanStefanskom miru to danas OHR čini Daytonu.

Rusija začudo prihvaća te prijetnje. Zašto?

Je li bila oslabljena nakon rata s Osmanlijama i nije htjela u novi rat s Austrijom i Engleskom? Vjerojatno. Zapad je iskoristio činjenicu da smo svi posle te pobjede bili izranjavani. I prisilio nas na novu geopolitiku prostora.

Ukratko Berlinski kongres bijaše poništenje Osmanske smrti. Turska se vraća u igru. Smanjuje se ruski utjecaj na Balkanu. Bugarska se povlači prema Sjeveru. Turska se vraća na Balkan.

To je poklon Zapada nama. I znak zahvalnosti.

Nama koji smo toliko stoljeća trpjeli da Osmanlije konačno odbacimo.

Naše malene kraljevine, iskrvarene, desetkovane, nisu bile nikakva savjest na licu Europe. Niti bilo kakva njena obveza.

A koliki su razmjeri siromašenja Srba i Hrvata pod Osmanlijama to se samo može nagađati.

Najbolja usporedba bila bi sa Španjolskom i Portugalom. Prije ulaska Arapa bile su perspektivne kraljevine.

Nakon rekonkviste bile su daleko najsiromašnije zemlje Europe. Bosna, Hrvatska i Srbija tada još nisu pod Osmanlijama. I bogate su . I prepune ljudstva.

Daleko bogatije od Španjolaca i Portugalaca.

Nakon pada Osmanlija u 19 stoljeću Hrvatska, Bosna i Srbija su pustoš.

Nešto nad čim se Europa gadi. Ćelekulu ne žele niti pogledati.

Ostaci ostataka tih naroda su robusni, rigidni, neuki i znaju samo ratovati. Stvara se stereotip o Balkancima, kao najvećim primitivcima Europe.

I što čini Zapad? Ulaže li u nas?

Smatra li nas zaslužnima za činjenicu da smo im upravo mi osigurali stoljeća mira od Osmanlija? Osjećaju li nam se dužni?

Rade li Marshallov plan za obnovu naših zemalja?

Ne , isti taj zapad potpisuje ugovor s Turcima. Napast će nekoliko godina s njima, Osmanlijama, carsku Rusiju. Prestaje tada u suštini era ideoloških ratova. Pokreću se prvi ekonomski ratovi. Borba za trgovačke putove jača je od svake ideologije.

Rusija je nova prijetnja a balkanskim narodima namijenjena su nova stoljeća topovskog mesa Europe.

Mesa koje ima ginuti u Austro germanskim ratovima protiv Rusije.

Tako će se dogoditi da će Srbi Prečani, Srbi Austrije jednom prilikom biti netjerani da ubijaju Srbe Kraljevine Srbije.

Tako će se dogoditi da će Hrvati Prečani, Hrvati Austrije biti natjerani da pojašnjavaju Hrvatima BIH kako je važno da sada stanemo u isti stroj s Osmanlijama protiv Rusije.

Tako će se dogoditi da Austrija tjera povlaštene Bošnjake da ispituju i privode one povratnike nakon prvotnog zbjega u Tursku što su tamo činili i jesu li lojalni carevini.

Ništa tom prokletom Zapadu nije bilo sveto.

Austrija čak iznajmljuje od Osmanlija BIH. Ugovorom o Aneksiji BiH je trebala biti posuđena Austriji na 30 godina. Austrija bi ju nakon tog vratila u sastav u međuvremenu ojačane Osmanske države. Obnovljene. Marshalov plan je dakle Zapad napravio tek za naše dugogodišnje tirane.

Ništa im nije značio Ban Jelačić niti njegova gušenja peštanskih pobuna. Nisu imali namjeru Hrvatima vratiti niti pedalj otete hrvatske zemlje osmanskim mačem. Ni Krajinu, ni Livno niti jedan pedalj Humske zemlje ili Završja i Posavine.

U Bosni su počeli stvarati novu naciju. Na zaprepaštenje Grge Martića koji je nakon prvotnog lobiranja za Austriju, javno iskazao stav da se tako prevaren više neće baviti politikom. A bijaše dobrohotan čovjek. Fratar koji je zaustavio rekonkvistu u Sarajevu, koji je bio toliki autoritet da je jedna njegova riječ zaustavila palež džamija u Sarajevu u koju su krenuli sinovi revoltiranih kršćana. “Ne dirajte džamije, to su naša slavenska braća s njima nam je graditi sutrašnjicu” – govorio je. Danas nema niti spomenika u Sarajevu. U tom gradu dižu se neke nove vrijednosti.

Tih dana lupio je i grom u Grginu matičnu Crkvu u Posušju. Kao znamen vremena. Kao Božji prešućeni uskličnik.

Iako je ranije bio prosrpski orijentiran, iako je tvrdio da se u Zapadnoj Hercegovini govori najljepši srpski jezik, iako je pisao pjesme u čast Svetog Save, Fra Grga je u jednom trenu povjerovao da bi katolicima moglo biti bolje pod Austrijom nego pod nazadnom Srbijom.

Starčević je uzaludno zapomagao da je bolja slaba Turska u Bosni nego moćna Austrija koja nikada Hrvatskoj pedlja zemlje vratiti neće. I Bosnu će koristiti za razdor među slavenskom braćom. I tada je jedini put bio u pravu. Austrija je jako brzo počela s politikom razdora. Prvo tako što je begovima zadržala primat utjecaja a kasnije projektirajući rat Hrvata, Bošnjaka i Srba Prečana protiv Srba iz Kraljevine Srbije.

Nakon prvog svjetskog rata i Hrvati iz Zapadnih dijelova tzv ugarsko-hrvatskog carstva, koje u suštini to nikada nije bilo, bilo je naime samo ugarsko, shvaćaju, i zauvijek napuštaju AU monarhiju. Uzalud im Beč nudi Treći entitet. Hrvati izlaze. Stvaraju novu slavensku državu. Prvo u savezu sa Srbima prečanima i Slovencima. A u drugom koraku i sa Srbima preko Drine.

Bošnjaci su u taj vakat još nacionalno neidentificirani i svrstavaju se ili uz jedne ili druge, no uz Slavene. Ne spore svoju povijest.

Rađa se Prva Jugoslavija.

Petru Prvom Osloboditelju, ustaniku protiv Osmanlija zagrebački i pjesnici pišu najljepše pjesme. Planira se raditi veliki trg u čast njegova imena. Tamo gdje je danas Meštrovićev mauzolej trebao je biti njegov lik na konju. Ogromna skulptura. Šteta je da nije podignuta. Jer bi danas Hrvati teže zaboravljali da nekada nisu mrzili Srbe.

U Sarajevu se veliča Gavrilo Princip. Dobija ulicu, ucrtavaju se njegove stope u asfalt. Kao relikvija slobode.

Dogodila se najveća Austrijska noćna mora. Na jugu nekadašnjeg carstva, pa i na teritoriju nekadašnje Austrougarske rođeno je veliko kraljevstvo Slavena.

Beč zna da je tako nešto nedopustivo.

Instalira pravaške opcije i počinje s podrivanjem srpskih i hrvatskih odnosa. I sam napad Gavrila Principa na mrskog sina Ferdinanda bio je 4 godine ranije instruiran preko pravaško bečke, frankovske ćelije u Zagrebu.

No taj rat, prvi svjetski, ili treći Balkanski, kako kome drago. Austrija je izgubila. Što od Srbije što od Rusije.

Kreću pripreme za drugi svjetski rat. I konačan obračun sa Srbima. Tko će u Hrvatskoj i Bosni biti iskorišten za to? Pa pravaši. Pavelići. Busuladžići.

Sve do 1941 ne postoji ozbiljna mržnja među Srbima i Hrvatima.

Da je ona postojala nikada se nakon smrti Stjepana Radića a ni nakon smrti Aleksandra Karađorđevića, ne bi mogao dogoditi novi srpski i hrvatski dogovor. No on se ipak dogodio. I uvažavao je i Bošnjake. Uspostavom banskog uređenja Jugoslavije, uspostavom Banske Hrvatske, Mačekovim povikom “Živjela Banovina Hrvatska, živio naš kralj” – na Balkanu je konačno udaren temelj Trajnog Mira. Autentičnog mira naših naroda. Stvara se i Drinska Banovina koja je pretendirala na Zetsku sve do Dubrovnika. Drinska banovina bila je većinska bošnjačka banovina u Prvoj Jugoslaviji.

Rođena je šansa za eru dugačkog progresa, mira  i suživota. Federalna kraljevina južnih slavena.

A onda Austrija i Njemačka šalju visokog predstavnika. Novo zlo. Rađa se militantni nacistički turbofolk. Vrsta smanjene ubrojivosti, kooperanti nacizma, Ustaše, predvođene visokim predstavnikom. Kako se ono zvao, Inzko? Schmidt? Ne zvao se Pavelić. Ta debilna vrsta uzima njemačko i austrijsko oružje, njihovu tehniku klanja i logora i sije prvi povijesni krvavi razdor među Srbima i Hrvatima

Nikada prije tog, doslovce nikada, nije bilo takvog nečeg. Stvara se Jasenovac, Crna legija kolje po istočnoj Bosni, hrvatski i bošnjački zločini nad Srbima bukte, no i srpski, četnički zločini nad Hrvatima i Bošnjacima.

Austrijanci zadovoljno trljaju ruke.

Povijest se ponavlja. Onako kako su Osmanlije dale bošnjačkim begovima šansu da budu vođe njihovog turbofolk klanja nad dojučerašnjom braćom u Tvrtku i Kotromanićima, na istu tu formulu padaju i Hrvati nacističke Njemačke. Te opet značajan dio bošnjačke elite.

Rađa se i hrvatski protupokret. Dio HSS-a i Komunisti kreću u otpor. Pušta se hrvatska, srpska, bošnjačka krv, ponovno, za račun nekog novog naručitelja.

Vođe naših naroda ponovno ne vide dalje od nosa. Nastavlja se još jedno stoljeće sveslavenskog klanja za dobrobit austrijskih i njemačkih ekonomija.

90-ih kreće raspad Jugoslavije. Uzrok je opet isti.

Jedni se smatraju mitleuropljanima i gadi im se biti sa Srbima. Srbi se opet smatraju prezaslužnima da bi tek tako pustili sve da im se otme. Treći, muslimani okupljeni oko SDA vide šansu da Alijina Deklaracija ipak zaživi u kakvom takvom šerijat entitetu.

Savršeno područje za UK, Njemačku, Austriju, Tursku, Ameriku.

Glupi Balkanci ponovno žele da se kolju našim oružjem? Pa to je sjajno jebo te bog! – rekoše austropitekusi. Preteče Valentina Inzka.

I kreće pokolj subraće.

Vukovari, Škabrnje, Sijekovci. Grabovica. Prijedor. Srebrenica.

Krug je zatvoren. Novi zasadi mržnje su posijani.

No neće nam Zapad dati da se mi mrzimo kako hoćemo. Ne. ne. Postoji mitleuropejski pravilnik mržnje. I zakoni dopuštenog ubijanja donešeni u Beču i Berlinu.

Nastupa Dayton. Okvir za mržnju.

Lažni dokument, ugovor o prevari, koji detaljno propisuje sve odnose no u suštini ne propisuje ništa.

Jer u taj vakat okultna oligarhija okupljena oko obitelji Clinton, koju smo baš prekinuli u orgijama, odlučila je da nitko nema moćan kao oni, i kazala je Aliji: Gledaj stari, daj to potpiši, mi ćemo se pobrinuti da taj Ustav na kraju paše Muslimanima, a vi ćete nam riješiti da nema ovih bombaša samoubojica po Amerikama. Deal? Merhaba, reče Alija.

I tako bi.

A onda im spremi petoricu svojih 2001 i pobi 3000 njihovih.

No okultnim Klintoncima to ne bi dovoljno da progledaju. Petrodolar bijaše draži od života Amerikanaca. Te nastaviše s rušenjem Daytona.

I sada smo u 2022.

I ponovi se povijest.

Osmanska imperija iz Washingtona prijeti nam da će nas naučiti čitati Dayton onako kako oni kažu da se čita.

Te sankcije, te Švabe, te sve moguće pizde materine.

Odjednom su tu svi naši agresori skupa. Njemačka, Turska, Osmansko saudijska Amerika, koja u biti to nije. Fale jedin Mlečani. Mađari su se nešto opametili. A Amerika Jo Bidena, to nije država američkog naroda. Nju vode oligarsi okultnog. Gospodari nafte i dionica. Njome ne odlučuje američki narod. Naši heroji Petar Herceg i Nikola Tesla nisu se dali za tu oligarhiju. Voljeli su američki narod. I neku staru Ameriku. Koje više nema.

U Bosni je ponovno jedan Ljubibratić Mihajlo. Možda veći od samog Mihajla. Milorad se zove.

Ivana Musića se još ne nazire.

Šaka zagrebačkih političara okupljena u HNS-u vijećat će ovih dana hoće li zemlju svoju jesti, ako treba. ,za slobodu svog naroda. Ili će šetati mačkice Sandre Benčić.

Što će odlučiti , ta raja okupljena oko Pepija vidjet ćemo.

No što god da odluče, to Hrvatima u BIH neće biti imperativ. Oni odavno svoje vodstvo ne vide kao svoje. Oni ne priznaju Schmidta. Niti prokleo licemjernu EU. Preziru Inzka. Sanjaju povratak svoje djece na ognjišta.

I vjeruju Dodiku.

Mihajlu Ljubibratiću našeg vremena.

Srbi Hristos se rodi. Hrvati su uz vas.

Budite uvjereni u to jer hrvatskom narodu stavovi fratrizana i HNS-a nebitni su.

Našem narodu je dojadilo biti robljem u 21 stoljeću. Braća Bošnjaci će ili živjeti s nama po svakom slovu Daytona, naučiti nas poštovati, onako kako smo se lijepo dogovorili, kad smo potpisali mir i ugovor o međusobnom poštovanju, onako kako ga je Alija potpisao i kako je rekao prije nego je umro. Gradimo BIH, imamo mir.

Ili nek ne žive s nama. Ako već vjeruju Aliji iz 70-ih. onome iz Deklaracije, da je suživot s nama nemoguć. Nek se odluče. Nek se odluče jesu li za Daytonski ili Hudejbijski mir. Na njima je.

Doba nasilja je završilo. Dovoljno smo pametni, imamo dovoljno iskustva da ne nasjedamo na austrijske poklone novih ratova.

Schmidt mora napustiti BiH. Nelegalan je i uznemirava građane BIH.

Neka povede sa sobom i fratre. Nećemo se ljutiti.

I bit ćemo nakon njih više politička nacija, a puno manje molitvena zajednica. Tu su ionako došli kao sila. Kao Inkvizicija. Nek ih sila koja ih je poslala tu, i povuče odavde. Smetaju nam.

I Dompes neka sruše. Sramoti nas.

A HNS neka zna. Od sljedeće sjednice ovisi hoće li postati Komšićev sabor ili ostati HNS.

Hoće li ostati političari bez naroda ili će ostati uz svoj narod.

 

Napomena: Ovaj tekst posvećujemo slavi Stjepana Radića. Jedinog hrvatskog političara koji nije radio razliku između Hrvata iz Ugarske Hrvatske i Hrvata iz Prave Hrvatske. Nas u BIH, Boki i Vojvodini. Bio je jeidni hrvatski političar, uz naravno Mačeka, koji nije imao kompleks srpstva. I prezirao je sjecikese okupljene u franjevačkom kleruu BIH.  I zato je bio progres svog vremena. I ispred svog vremena. Koliko je bio cijenjen najbolje govori podatak da je 5000 naših praočeva u Ljubuškom u onaj davni vakat došlo na skup. Što katolika što muslimana Hrvata. Zato su morali biti ubijeni. Svjetovna inteligencija, to franjevačke provincije nikada nisu mogle dopustiti. Tako je i danas. Iseljavaju nas. Izručuju Plenkoviću. Pripremaju državu Džaferoviću.

i.sh. l poskok.info

guest
131 Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare
Manjinja
Manjinja
1 godina prije

Sad da vidimo gdje ce mlada jebiga na dva sjedet vise nemoze 😀

Ganga🐉
Ganga🐉
Šta ti kažeš na ovo?  Manjinja
1 godina prije

Ni tronožac neće izdržati ako se jedna nogica slomije😛

FUCK USA - LONG LIVE DODIK!
FUCK USA - LONG LIVE DODIK!
Šta ti kažeš na ovo?  Ganga🐉
1 godina prije

Ovaj tronošac je postao kao ćundara 🙁 – dvije nogice su se već slomile a tronožac pehlivani na trećoj nogici 🙁 …

Ganga🐉
Ganga🐉
Šta ti kažeš na ovo?  FUCK USA - LONG LIVE DODIK!
1 godina prije

znači tako 😁 osta je samo jedan nožac 🖕

Raza
Raza
Šta ti kažeš na ovo?  Ganga🐉
1 godina prije

POŠTEN ČLANAK.
HVALA POSKOKU…. …

SAMO BUDALA OČEKUJE POMOĆ OD DALEKOG MOĆNIKA A ZANEMARUJE BRIGU ZA PRVOG KOMSIJU

PRVI KOMŠIJA TI JE BOLJI NEGO BRAT TAMO NEGDJE U DALJINI.

KO KOMSIJU NE ČUVA KOPA SEBI PUT NESTANKA.

ZNAMO MI DA ISLAMISTI U BOSNI UPIRU POGLED VIŠE U TURSKU I USA I TO ĆE IH KOŠTATI BUDUĆNOSTI.

bursac
bursac
Šta ti kažeš na ovo?  Raza
1 godina prije

pa nase prve komsije su Bosnjaci a mi ne cuvamo komsiju kako ti rece, malo si kontradiktorna

Anonimac
Anonimac
Šta ti kažeš na ovo?  Manjinja
1 godina prije

Rano si se manjina počeo smijati.Ovim potezom Amerika je samo zabetonirala Dodika na vlasti među srbima,Čovića na vlasti među hrvatima i Bakira na vlasti među bošnjacima
Oni će se i dalje bogatiti i uživati ,a glupi i naivni narod šutiti i iseljavati se.
Ovo vam je bošnjaci pirova pobjeda.
Da sam na vašem mjestu ne bi se radovao.Razmisli malo o tome…

FUCK USA - LONG LIVE DODIK!
FUCK USA - LONG LIVE DODIK!
Šta ti kažeš na ovo?  Manjinja
1 godina prije

FENOMENALAN TEKST 😎 – ovako dobar tekst čak ni moja skromna malenkost ne bi uspjela sročiti 🙂 !

Iskrena čestitka i duboki naklon autoru 😎 !

OTPOR HODŽAMA 😎 a bome i zvaničnom Zagrebu i potturčenoj Sandri 😉 !

Last edited 1 godina prije by FUCK USA - LONG LIVE DODIK!
Uldin
Uldin
Šta ti kažeš na ovo?  FUCK USA - LONG LIVE DODIK!
1 godina prije

Slažem se, Haso.

Manjina
Manjina
Šta ti kažeš na ovo?  FUCK USA - LONG LIVE DODIK!
1 godina prije

Fenomenalan za par krezubih kamenjara 😀toliko ima i citalaca 😁dzaba se opires rasturamo vas na svim poljima ,na spoljnem i unutrasnjem terenu dzaba ste se ponadali u djikane i njih cemo stavit na pravo mjesto 😊a tebi ostaje praljkovaca zivjeli 😀

Ganga🐉
Ganga🐉
Šta ti kažeš na ovo?  Manjina
1 godina prije

Evo ti jednonožac labrnjaj🖕

kresimir
kresimir
Šta ti kažeš na ovo?  Manjina
1 godina prije

A ZASTO OSUN ECENI IZDAJNICE NE PROBAS RAKIJU ; USRANE GACE OF SREB RENICA ;; DODUSE MALO CUHNE ;ALI JE ZATO IMA PUNOO :PUNO !!! VI STE NEBITNI :::::

Posmatrač
Posmatrač
Šta ti kažeš na ovo?  FUCK USA - LONG LIVE DODIK!
1 godina prije

.

Last edited 1 godina prije by hakuna matata
kadro
kadro
Šta ti kažeš na ovo?  FUCK USA - LONG LIVE DODIK!
1 godina prije

KAO PRVO ! Otpor-DA ! zašto samo hodzama ?
OTPOR I OSTALIM KOJI REMETE MIR, SIJU MRŽNJE, SVIH BOJA , FAŠIZAM !
KO JE DEKLAMOVAO”fašizam”na groblju MO-a?
Vratiti vjere u okvire, VNJERE- VAN POLITIKE !
KAŽNJAVATI- NASTUPE MRŽNJE, FAŠIZMA , JEDNOUMLJA , BOLESTI NETRPELJIVISTI .
LOPOVE , TAMO GDJE PRIPADAJU !

GODINAMA NAS KRADU “BALKANCE”!

drZlikovac
drZlikovac
Šta ti kažeš na ovo?  FUCK USA - LONG LIVE DODIK!
1 godina prije

Ako je tebi tekst dobar ja ga neću ni čitati jer sam uvjeren da ne želi dobro hrvatskom narodu…

Posmatrač
Posmatrač
Šta ti kažeš na ovo?  Manjinja
1 godina prije

.

Last edited 1 godina prije by hakuna matata
Manjinja
Manjinja
1 godina prije

E ujke sad ce te da vidite kako Mujo k..a 😁

Anonimac
Anonimac
Šta ti kažeš na ovo?  Manjinja
1 godina prije

Mozes ka..t samo ukucane svoje!

Ganga🐉
Ganga🐉
Šta ti kažeš na ovo?  Manjinja
1 godina prije

u glavi imaš samo žicu da ti uši pridrži evo ti i dodatak 🖕

Last edited 1 godina prije by Ganga🐉
Manjina
Manjina
Šta ti kažeš na ovo?  Ganga🐉
1 godina prije

Evo drug ganga se javijo prvi i njegovo stari su vazda u prve bili 😀

Ganga🐉
Ganga🐉
Šta ti kažeš na ovo?  Manjina
1 godina prije

Šehidu🖕

DžafaPatrijot
DžafaPatrijot
Šta ti kažeš na ovo?  Ganga🐉
1 godina prije

Punata deset za komentar Ganga !

Ganga🐉
Ganga🐉
Šta ti kažeš na ovo?  DžafaPatrijot
1 godina prije

🍻👊

zrinjevac
zrinjevac
Šta ti kažeš na ovo?  Manjinja
1 godina prije

gledali smo 600 godina kako Mujo handri….sad ce se tocak okrenuti….jesi li ti svjestan da je oko tebe 720 MILIONA krscana….probaj to zamislit…i sta ce bit sa Mujom uhvacenim u k….

Anonimac
Anonimac
Šta ti kažeš na ovo?  zrinjevac
1 godina prije

Krscani vas osudili jedne za UZP druge za GENOCID,vecina najjaci krscanski zemalja je na strani BiH i Bosnjaka.Tako da..

DžafaPatrijot
DžafaPatrijot
Šta ti kažeš na ovo?  hakuna matata
1 godina prije

Prejak komentar.

Manjina
Manjina
Šta ti kažeš na ovo?  zrinjevac
1 godina prije

Tu je ta vasa nemoc i frustracija nema to veze koliko nas okruzuje mi jos tu nikad veci i nikad snazniji 😀

Posmatrač
Posmatrač
Šta ti kažeš na ovo?  zrinjevac
1 godina prije

.

Last edited 1 godina prije by hakuna matata
Uldin
Uldin
Šta ti kažeš na ovo?  Manjinja
1 godina prije

E moj jadni jadniče.

Mujguri 93.
Mujguri 93.
Šta ti kažeš na ovo?  Manjinja
1 godina prije

Mujguru Mujo, ovaj put ćemo ti odsjeći karalo i baciti ga mačkama da ga pojedu, budi siguran u to.

Manjina
Manjina
Šta ti kažeš na ovo?  Mujguri 93.
1 godina prije

Ovaj put ceto ces tako dobit po p..i da ce ti i stbija bit tijesna 💪

DžafaPatrijot
DžafaPatrijot
Šta ti kažeš na ovo?  Manjina
1 godina prije

Srbija ? pa ne možete Baji obiti pera sa sveukupnom west europomi merikom …!

drZlikovac
drZlikovac
Šta ti kažeš na ovo?  Manjinja
1 godina prije

Zar i babo nije bio “ujko”?😀

Anonimac
Anonimac
1 godina prije

Nama nema druge nego da sa srbima organizujemo mirne proteste protiv ove trotura SAD i EU. Treba organizovati autobuse iz djelova gdje zive hrvati i srbi i odrzati mirne proteste ispred zgrade ambasade SAD, mozda da to pomogne da shvate vec jednom da ovo vise neide ovako.

Ganga🐉
Ganga🐉
Šta ti kažeš na ovo?  Anonimac
1 godina prije

I bacati ćemo cvijeće ,ne budali

Ganga🐉
Ganga🐉
Šta ti kažeš na ovo?  hakuna matata
1 godina prije

Ma ovomu Anonimac velim da ne budali

Ganga🐉
Ganga🐉
Šta ti kažeš na ovo?  hakuna matata
1 godina prije

A Bošnjačkim unitaristim evo njima ključ 🖕 za buduće neuspjehe

Last edited 1 godina prije by Ganga🐉
Manjina
Manjina
Šta ti kažeš na ovo?  Ganga🐉
1 godina prije

E moji djikani i ovi kockasti ,heabrosti nemate to smo vidjeli u ratu al ni diplomatiju nepoznajete i tu smo daleko nadmocniji kako ce turski cobani i njemacki konjusari ,sa potomcima aga i begova 😀

Ganga🐉
Ganga🐉
Šta ti kažeš na ovo?  Manjina
1 godina prije

🖕🤧🖕

Last edited 1 godina prije by Ganga🐉
Ćakija
Ćakija
Šta ti kažeš na ovo?  hakuna matata
1 godina prije

To je tek pocetak Nove Velike Bosne

Ganga🐉
Ganga🐉
Šta ti kažeš na ovo?  Ćakija
1 godina prije

Sa tri konstitutivna naroda.

Anonimac
Anonimac
Šta ti kažeš na ovo?  Anonimac
1 godina prije

Amerika i svijet jedne gleda kao UZEPEJOVCE druge kao GENOCIDLIJE tako da mozete da protestirate do mile volje niko vas ne j… ni 1%.
Moze te da opstanete i jedni i drugi samo ako prihvatite da ste Bosnjaci katolicke i pravoslavne vijere.

Ganga🐉
Ganga🐉
Šta ti kažeš na ovo?  Anonimac
1 godina prije

🖕🤧🖕

Uldin
Uldin
Šta ti kažeš na ovo?  Anonimac
1 godina prije

Tako je.

Ganga🐉
Ganga🐉
1 godina prije

U ratu nema odgode pa nek se oni češu

Last edited 1 godina prije by Ganga🐉
Anonimac
Anonimac
1 godina prije

Naklon Ivane!

Anonimac
Anonimac
1 godina prije

Na kojoj ogradi su ostala hrvatska muda?

Ganga🐉
Ganga🐉
Šta ti kažeš na ovo?  Anonimac
1 godina prije

Hrvati ne provociraju i neće BiH samo za sebe o mudim o tom potom.

Heijcnem
Heijcnem
1 godina prije

Šta se škutoraj u Bosni uzdžilito kada će ionako nestat, nemate djece, kamenjar vam pust, mladi odlaze iz kamenjara u zapadne zemlje, babe i djede umiru mašalak, nestat ćete bez ispaljenog metka, vrijeme radi za Bošnjake.

Ganga🐉
Ganga🐉
Šta ti kažeš na ovo?  Heijcnem
1 godina prije

Tješi se.

Lukša
Lukša
Šta ti kažeš na ovo?  Heijcnem
1 godina prije

Tako ste mislili i za osmanskog vremena pa mi ostali i opstali i bilo nas je i još nas ima. I bit ce nas… s Božjom pomoci!

Manjina
Manjina
Šta ti kažeš na ovo?  Heijcnem
1 godina prije

To su oni skontali zato su ovo zadnji trzaji 😀

Ganga🐉
Ganga🐉
Šta ti kažeš na ovo?  Manjina
1 godina prije

Trzni jednu sikterušu 🖕🤧😛

Manjina
Manjina
Šta ti kažeš na ovo?  Ganga🐉
1 godina prije

A ti praljkovacu 😀zivjeli

Mujguri 93.
Mujguri 93.
Šta ti kažeš na ovo?  Heijcnem
1 godina prije

Bošnjaci ne postoje, osim kao hrvatsko prezime. Vi ste P.O.T.U.R.I.C.E!

Anonimac
Anonimac
Šta ti kažeš na ovo?  Heijcnem
1 godina prije

Šta vi ste ko vječni ..Ne serendaj pišući gluposti.
K .u .r. A .c radi za vas ne vrijeme..
Prošetaj na klix to je tvoj domet

Zolj
Zolj
1 godina prije

Bosanski krug… “Ko je jači onog drugog tlači,” Toliko o povijesti Bosne. Samo kompromis može (privremeno) zaustaviti krvožedne, ali do kompromisa nije nikome stalo. Svi se, kao i u prethodnim našim ratovima, nadaju da će u ratu iskoristiti prigodu i riješiti se “one dvojice”…

Danilo V
Danilo V
1 godina prije

Hvala Poskoku..
Najporaznija je spoznaja danasnjice…da se izdajnici..lopovi..kriminalci sa zverskim nagonima..u sopstvenom narodu..nazivaju nacionalnim elitama..
Pisao sam Vam o Hrvatici Marici iz Capljine..jos iz 1981-e..
“Mitre..ova gahmad nam mere vratove..nerade nista drugo….kote se i dobijaju novce i podrsku od islamskih zemalja….a nase “elite” sukobljavaju nas i vas..”
Eto danas je 2022-ga..

Danilo V
Danilo V
Šta ti kažeš na ovo?  hakuna matata
1 godina prije

Isto ovde..kad sam objasnjavao ponasanje Vinka Puljića..koji sa fratrima hebe Hrvate u mozak..
Vise mrzi Srbe 1000x..no sto ima ljubavi za svoj narod..

Ganga🐉
Ganga🐉
Šta ti kažeš na ovo?  Danilo V
1 godina prije

👎

Uldin
Uldin
Šta ti kažeš na ovo?  Danilo V
1 godina prije

Živio poskok.

Nema Kompromisa HR
Nema Kompromisa HR
1 godina prije

Bosanski katolici su isto toliko Hrvati,koliko smo i mi Hrvati-Kinezi

https://nema-kompromisa.com/?p=1145

Hrvatski izvor,jako poucno i edukativno.

Glasač
Glasač
Šta ti kažeš na ovo?  Nema Kompromisa HR
1 godina prije

Baš poučno.
Evo ja nisam znao da u dalmatinskoj zagori nema Hrvata ,valjda su i tu po tvome “bosančerosi”

Čuj hrvatski izvor!

Nema Kompromisa HR
Nema Kompromisa HR
1 godina prije

Zasto bi Bosancerosi imali bilo kakva porava u Hrvatskoj?

https://nema-kompromisa.com/?p=2048

Hrvatski izvor,mnogo pucno i edukativno.

Nema Kompromisa HR
Nema Kompromisa HR
1 godina prije

Kako su Turci i Usthase po drugi put okupirali,unistili i opljackali Hrvatsku?

https://nema-kompromisa.com/?p=1484

Mnogo poucno!

Ganga🐉
Ganga🐉
Šta ti kažeš na ovo?  Nema Kompromisa HR
1 godina prije

🖕🖕😛

Realnost
Realnost
1 godina prije

Heljpppp Orban
Heljpppp Vucic
Heljppp Milanović
Heljppp Janša
Heljppp Putin
Ha ha ha ha ha ha,a njima ni glasa.
UZEPOJOVCI I GENOCIDLIJE još jedan šamar dobise.

Ganga🐉
Ganga🐉
Šta ti kažeš na ovo?  Realnost
1 godina prije

🖕😛🖕

Malaka
Malaka
1 godina prije

Čeka vas nabrekla bošnjačka osovina.

Ganga🐉
Ganga🐉
Šta ti kažeš na ovo?  Malaka
1 godina prije

je ,već vrtim u buletini, smrdljivko

Last edited 1 godina prije by Ganga🐉
Unitarac
Unitarac
Šta ti kažeš na ovo?  Ganga🐉
1 godina prije

isprskan si sav americko-bosnjackom spermom jos ti se sva curi niz lice hahahha

Ganga🐉
Ganga🐉
Šta ti kažeš na ovo?  Unitarac
1 godina prije

Pexinu ,tako odaj se 😛

USA Forever
USA Forever
1 godina prije

Braćo i sestre Bošnjaci i Bosnjakinje sve tri vjere sve smo bliži Unitarnoj Bih u kojoj će svi lijepo da žive

Vuk krajiški
Vuk krajiški
Šta ti kažeš na ovo?  USA Forever
1 godina prije

Biće tebi unitarna u Somaliji

Unitarac
Unitarac
1 godina prije

Zivjela nam nasa prijateljska velika drzava Amerika i uskoro Unitarna Bosna i Hercegovina u kojoj ce svi da lijepo zive.

Anonimac
Anonimac
1 godina prije

Bojim se Poskoče da si sve odlično povezao a narocito to : da ” sanjamo povratak naše djece na naša ognjista..”

Uldin
Uldin
1 godina prije

Wow! Bravo. Fantastičan tekst.

posmatrač
posmatrač
Šta ti kažeš na ovo?  Uldin
1 godina prije

Još jednom bravo za članak i stav i od mene. Zajedno smo se iz istih rovova kod Tešnja i Jelaha branili od islamista dok niste po naredbi iz Zagraba zarad stvaranja muslimansko-hrvatske federacije morali napustiti zajedničke položaje. Da smo nastavili zajedničku borbu i gledali
svoje interese mnogo šta bi bilo drugačije.

Ganga🐉
Ganga🐉
Šta ti kažeš na ovo?  posmatrač
1 godina prije

👍

Bosanac i Hercegovac
Bosanac i Hercegovac
Šta ti kažeš na ovo?  posmatrač
1 godina prije

J edan od glavnih problema Hrvatima u Bosni i Hercegovini prema fra Markoviću je da su izgubili identitet i da ne osjećaju Bosnu i Hercegovinu svojom nego rezervnom domovinom. Fra Marković kaže kako je ovo rezultat pogrešnih politika koje su vođene u proteklim decenijama te da bi zasigurno veći broj ljudi ostao u BiH i živio tu da ovu zemlju osjećaju svojom domovinom. Ovdje je potreban dijalog između Hrvata iz Bosne i Hrvata iz Hercegovine, kaže fra Marković. O dolasku Pape Franje u BiH, bosanski franjevac Marković kaže, kako će ovo biti jedna pozitivna posjeta koja će pomoći poticanju nekih novih ideja. Papina namjera je da dolazi svima, Bosni i Hercegovni, a ne samo katolicima, ističe fra Marković. Važno je da se ljudi vrate sebi i svojoj intimi, da budu pozitivno društveno aktivni, kaže fra Marković.

Last edited 1 godina prije by Bosanac i Hercegovac
Anonimac
Anonimac
1 godina prije

Moj Narode mi koji smo potomci Arijevaca MARKA, JANKA i VALENTINA na šta smo spali.Prvi pohod Arijevski vodio je Valentin a drugi njegova rođena braća MARKO i JANKO.To su ona tri lava u grbu Dalmatie.Tri lava BOGA ILIJE.To je doba kada smo vladali svijetom sa glavnim gradom Splitom.Feniće znaći crvena Marama pa vidite ko su Feničani i sta znači crvena kravata stilizirana crvena Marama

Anonimac
Anonimac
Šta ti kažeš na ovo?  Anonimac
1 godina prije

I grb je naš iz Đeliovca današnjeg ili povijesnih Galićana.Hrvatski grb je ILIJIN štit,štit BOGA ILIJE koji su nosili MARKO i JANKO. VALENTIN koji je vodio prvi Arijevski pohod nosio štit sa svastikom.MARKO i JANKO su vodili drugi pohod protiv rođenog brata VALENTINA. JANKO je osnovao persiju ili put kruške sa sjedištem u Pesispolisu to jest kruškogradu,a MARKO Mediteran sa sjedištem u Splitu. Prvi novac na svijetu je kruska dinarka. Naše sveto drvo je kruška

Bosanac i Hercegovac
Bosanac i Hercegovac
Šta ti kažeš na ovo?  Anonimac
1 godina prije

I nase sveto piće je viljamovka.

Anonimac
Anonimac
Šta ti kažeš na ovo?  Bosanac i Hercegovac
1 godina prije

Možda ti se čini malo blesavo ali ima izreka nemiješaj kruške i jabuke, čija je jabuka sumerska

Derim
Derim
1 godina prije

Braca uzepeovci sa bracom genocidasima.

Anonimac
Anonimac
Šta ti kažeš na ovo?  Derim
1 godina prije

Ljubomora je derime gadna stvar🤣🤣

DžafaPatrijot
DžafaPatrijot
Šta ti kažeš na ovo?  Derim
1 godina prije

Malo te izgleda handri ta spoznaja. Nije ti lahko, vjerujem. A trebali ste o tome ranije misliti.

Last edited 1 godina prije by DžafaPatrijot
Mujguri 93.
Mujguri 93.
1 godina prije

Dobar članak, ali brate poskoče o kojim je Bošnjacima riječ u kontekstu Osmanske Imperije? Tada su se današnji tzv. bošnjaci izjašnjavali kao Turci.

Vojvoda_Trivun
Vojvoda_Trivun
1 godina prije

Ko napisa ovo? Alal ti pita! 😀
BRAVO!

Last edited 1 godina prije by Vojvoda_Trivun
Manda
Manda
1 godina prije

Po vama, čovićevim hadezenjarama, Hrvati i Srbi su ubijek bili u ljubavi. Ne razumijem zašto su malo malo u ratu?

Robin Moon
Robin Moon
1 godina prije

Nista od HNSa. Luk i voda, a mozda ih i drze ta muda

Zigica
Zigica
1 godina prije

Defetizam izbija iz teksta koji je inace pun mitomanije. Hrvati nece nestati iz BiH. Nestace jedino optereceni mracnjaci kao sto je autor ovog clanka. Neki fizicki jer ce odseliti zbog svojih zabluda, a neki jer ce shvatiti i pobijediti svoje zablude i zivjeti sretno i opusteno na svojoj rodnoj grudi kako jedino i treba biti.

Nadimak
Nadimak
Šta ti kažeš na ovo?  Zigica
1 godina prije

Kad procitas da je Stjepan Tomasevic KOTROMANIC hrvat, odmah ti bude jasno o kakvom mitomanu je rijec. Prekucao je i deretica

Pusti
Pusti
1 godina prije

Hrvati samo trebaju pratiti EU put BiH. Da se manu Rusa i Erdogana. Na čiju god stranu stanu, bit će donji. Samo EU put i Zapad. Entitet Hrvati dobiti neće. Davno je jedan hrvatski političar rekao da je Zapad vezao Hrvate s Bošnjacima da ovi ne bi napravili islamsku državu. EU hoće BiH cijelu, uložili su mnogo novca i desetljeća ovdje. Ne stajte na stranu Srba i Rusa ili Erdogana. Samo postrani.

Vrhbosnić
Vrhbosnić
1 godina prije

U Bosni i Hercegovini danas, nažalost živi između 6.3 i 6.7 % Hrvata, zahvaljujući politici HDZ-a. BH Hrvati su trebali biti stub opstojnosti države, ali nažalost pratili su pogubnu politiku Hrvatske, kojoj je trebalo stanovništvo i radna snaga u opustošenim dijelovima Hrvatske. Ne znam čime je Bošnjak ugrozio Hrvata u Posušju a i iz Posušja se Hrvati itekako sele. Kad shvatite

drZlikovac
drZlikovac
Šta ti kažeš na ovo?  Vrhbosnić
1 godina prije

Iz BiH se svi sele…tko god može samostalno hodati seli.

Ganga🐉
Ganga🐉
Šta ti kažeš na ovo?  drZlikovac
1 godina prije

Nažalost

DžafaPatrijot
DžafaPatrijot
Šta ti kažeš na ovo?  Vrhbosnić
1 godina prije

Novi vid bacanja laži o brojnosti Hrvata u eter ? Pa fukaro, zašto ne svratite u west Eraniju na kahvu, kada je prazna?

Ganga🐉
Ganga🐉
Šta ti kažeš na ovo?  DžafaPatrijot
1 godina prije

Pametnij si kad šutiš

bursac
bursac
1 godina prije

novinarcicu ne zamjeri se HDZu jer Covic ce te nabiti nogom pa onda mozes pisati simbole po partizanskom groblju a ne na poskoku.

Nadimak
Nadimak
1 godina prije

Odavno tekst sa vise lazi i podvala nisam citao. Boze sacuvaj nase narode ovakvih prevaranata koji patvoreci historiju zavadjaju ljude

DžafaPatrijot
DžafaPatrijot
Šta ti kažeš na ovo?  Nadimak
1 godina prije

Komentar ti je ono- pokazatelj da istina boli. Poštuj vjeru pradjedovu i bićeš čojek.

Svojsamegoubio
Svojsamegoubio
1 godina prije

Nikada, za nikada nisam više mržnje, huškačkog ludila, mitomanije i površnosti pročitao na jednom mjestu..šta reći! Ništa! Zanijemio.

DžafaPatrijot
DžafaPatrijot
Šta ti kažeš na ovo?  Svojsamegoubio
1 godina prije

Tek si treći patrijot ovdje, koji otvoreno pokazuje da ga činjenice povjesti bole.

drZlikovac
drZlikovac
1 godina prije

Jebanje žena nisu izmislili Turci već Englezi i evropsko plemstvo…oni su “običaj “ samo prihvatili…

DžafaPatrijot
DžafaPatrijot
Šta ti kažeš na ovo?  drZlikovac
1 godina prije

Plaho entelegentno- hareme žena otvorili Englezi ? Ko je lagao to na otomane, neka ga đehenem proguta. A sada se testiraj na covid !

drZlikovac
drZlikovac
Šta ti kažeš na ovo?  DžafaPatrijot
1 godina prije

ius primae noctis ili pravo prve noći se koristio na prostoru Evrope između 5-10 stoljeća a i kasnije…Osmanlije su to samo prihvatili.
Ne krivi mene što nisi informiran…pisac ovog članka namjerno tu informaciju prešućuje jer je popularnije popljuvati turke..

drZlikovac
drZlikovac
Šta ti kažeš na ovo?  hakuna matata
1 godina prije

A zašto mislisliš da mene fratri interesiraju?
Oni su uvijek radili za aktualnu vlast…

Ganga🐉
Ganga🐉
Šta ti kažeš na ovo?  drZlikovac
1 godina prije

Piješ alkohol ,jesi.

drZlikovac
drZlikovac
1 godina prije

Hrvat žive skupa sa Muslimanima..tko god u ime hrvatstva traži konflikt sa dotičnima ne želi dobro hrvatskom narodu.
U RSrpskoj nas više praktički i nema…i sad bi mi tribali imati sa Srbina sjajan odnos ,sve im oprostiti i zaboraviti a sa Muslimanima se gledati priko nišana…u pizzddu matherinu svatko tko to podržava …

DžafaPatrijot
DžafaPatrijot
Šta ti kažeš na ovo?  drZlikovac
1 godina prije

E sada je potpuno jasno- pajdo, corona je uzela maha kod tebe- hitno na respirator ! I nemoj na onaj malinaš, ni za živu glavu…

Ganga🐉
Ganga🐉
Šta ti kažeš na ovo?  DžafaPatrijot
1 godina prije

Malina nije uopće respirator nego ventilator za sušenje rublja

Blanka
Blanka
1 godina prije

“I.sh”. Lol, 🙂

Jel ti zgubidane konjzulski stvarno mislis da su Hrvati toliko blesavi da ne znaju da se “HNS” mogao zvat i ” pl. D. C. grof od Eranije”.

Dobro znas da u toj privatnoj grofovijskoj prciji zvanoj HNS upravo grof odlucije o svemu. Nakon izlaska iz tog feudalnog udruzenja izasla je jedina stvarna oporba – HRS, oni koji su ostali misle k’o i nekad Jadranka Kosor – “Kud DC tud I mi” zeljni iskljucivo mrvica sa adezenjarskog zderanja financijskih strvina.

Damu si ti odavna k’o dva zrna soli, ovom kriminogenom grofu pisnuti ne smijes, al okolo pa na cose ti kao dociras HNSu, grofovom virtualnom “pluralnom” Centralnom Komitetu jedne osobe.

Koliko je grof, ovaj, HNS azuran, evo nije jos HRS izostavio iz clanstva u grofoviji :

http://www.hnsbih.ba/clanice-hns-bih/

Kad izbacimo grofovu partiju, od ’90ke do dna liste, da se zakljuciti da su te partije politicki relevantne k’o odbori mjesnih zajednica, a sve zajedno imaju clanova za napunit 3 autobusa na kat.
I ti onda prodajes maglu narodu kao eto, HNS treba nesto. Ti stvarno vjerujes da su svi glupi adezejevi biraci? Kako rece drugu Miletu mili predsednik : “Malo morgen”.

I cija je sad ideja sirenja jugoslavenstva medju Hrvatima bih, tvoja, ili si samo grofov potrcko koji pise retardirane tekstove???

Blanka.
P. S.
Pozdravi mi Klokodakavu skojevku..

Ganga🐉
Ganga🐉
Šta ti kažeš na ovo?  Blanka
1 godina prije

kuramicin svaki dan 3×2

HŽV
HŽV
Šta ti kažeš na ovo?  Ganga🐉
1 godina prije

Pa ako se ne slazete sa doticnom onda je argumentirano demantirajte ukazite joj na njene zablude. Citao sam vase komentare vi ili imate 15 godina ( kolicina emotikona ) , ili imate 4 razreda osnovne skole ( nemogucnost pisanja slozene recenice ) Nemojte biti tako puni ljutnje gorcine mrznje , izadjite malo druzite se planinarite nabavite psa. p.s. jesam sve najgore placenik sorosovac izdajnik zidov ravnozemljas ali isto tako imam oci i razmisljam sa svojom glavom( gornjom ne donjom)

Blanka
Blanka
Šta ti kažeš na ovo?  Ganga🐉
1 godina prije

Wauu, jbt, toliku ti dozu doc propisao?? Covjece, stvarno nisi dobro, idi da ti pojaca dozu, 3×1 ti ne djeluje… Steta

HŽV
HŽV
Šta ti kažeš na ovo?  Blanka
1 godina prije

Da ne budemo iskljucivi , nadje se jos pokoji dobar tekst na Poskoku ali da je ovo stari portal za drustvenu dekontamimaciju to odavno nije.

Blanka
Blanka
Šta ti kažeš na ovo?  HŽV
1 godina prije

Odavna je to glasilo za indoktrinaciju i nadasve u u svrhu sluzenja partiji na vlasti.