Published On: Pon, ožu 3rd, 2014

NASTAVLJAJU SE VEČERI STAND UP KOMEDIJE: Nakon kanadskog umjetnika i Stjepan Mesić stiže u Mostar

Centar za humoristično mišljenje i satirični portal Tačno.net , organiziraju večer smijeha uz poznatog komičara Stjepana Mesića “Koliko Hrvatska kao članica EU i garant Daytonskog sporazuma može pomoći u opstanku cjelovite Bosne i Hercegovine” u petak, 7. ožujka u Hotelu “Bristol” u Mostaru.

Očekuje se kako će Stjepan Mesić iznijeti i svoje konkretne ideje o potrebi i načinu revizije Daytonskog sporazuma, priopćili su organizatori.

Drugim rječima, ovaj poznati vicmaher, nakon što je BIH ostala tapkati u mjestu usljed neriješenih nacionalnih pitanja, predložit će novo palijativno rješenje unitarne Bosne, kao federacije multietničkih regija, što službeno Sarajevo predlaže već godinama, sve kako bi produljilo krizu u zemlji i zadržalo nacionalni politički diskurs razmišljanja.

Mesić naravno,  nikada i nije pokušao predložiti rješenje BIH u skladu s praksom druga Tita, koji je pretvaranje Jugoslavije u federaciju osigurao smanjenje nacionaliza i dugoročnu stabilnost toj zemlji, koja se na kraju ekonomski urušila da bi joj takvoj urušenoj na kraju presudio srpski centralizam.