Published On: Pon, lip 14th, 2021

STIŽU PRVE REAKCIJE: Komunalni redar iz Konjica, grada u kojem su uspješno izbrisana dva konstitutivna naroda i danas tu u rahatu žive samo “građani”

Nažalost, u značajnom vremenskom periodu imamo situaciju da se susjedi pokušavaju miješati u BiH. Hrvatska ima priliku nametati se i razgovarati. Činjenica je da mi ovdje u BiH moramo raditi svoj posao. Neki dan je bila sjednica PIC-a na kojoj smo se obratili veleposlanicima. Ne očekujem da će oni obaviti posao umjesto nas. Očekujem da pokažu ono što govore, a to je da je stvarno vrijeme da se nešto promijeni u BiH. Moramo osigurati da imamo fer i poštene izbore u BiH – naglasio je Nikšić.

Dodao je ključno ostvarenje izborne volje birača, a ne brojača.

To je prvi i osnovni korak. Mi imamo različita gledišta, ali o tome bi trebalo razgovarati, ali ne izvan institucija BiH nego u Parlamentu, kako bismo tamo mogli razgovarati, kako bi građani čuli tko im i kako reže kapu. Ne možemo utjecati na ono što radi Hrvatska – naglasio je Nikšić.

Govoreći o novom zakonu o visokom obrazovanju u Kalifatu Sarajevo, Nikšić je rekao  da su mu poznati protesti predstavnika akademske zajednice.

Moramo razgovarati, ako ima toliko nezadovoljnika, onda nešto nije u redu sa zakonom – rekao je Nikšić.

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>