Published On: Čet, ožu 24th, 2022

Stižu detalji za zatvorenog sastanka NATO-a: “Ovo je značajan trenutak u povijesti”

CNN je razgovarao s američkim dužnosnikom koji je sudjelovao u summitu NATO-a, koji se danas u Bruxelllesu održao iza zatvorenih vrata. Summit je otvoren obraćanjem ukrajinskog predsjednika Volodimira Zelenskog, koji je zatražio “neograničenu vojnu pomoć”, ali nije pozvao NATO na uvođenje zone zabrane leta nad Ukrajinom.

Sljedeći je govorio američki predsjedik Joe Biden, koji je izložio koordinirani pristup Zapada sankcija Rusiji te ponovio da je Amerika “snažno posvećena” NATO-u.

“Osjećaj nevjerojatnog zajedništva”

Raspoloženje na summitu bilo je “trezveno i odlučno” te je u prostoji vladao osjećaj “nevjerojatnog zajedništva”, rekao je dužnosnik.

“Bio je prisutan vrlo snažan osjećaj da se suočavamo sa značajnim trenutkom u povijesti. Svi lideri koji su govorili su naglasili potrebu obrane naših demokracija”, rekao je dužnosnik.

Spomenuta je i Kina te kolektivna želja članica NATO-a da se izbjegne potpora Pekinga ruskoj invaziji Ukrajine. Lideri su razgovarali i o koracima koje trebaju poduzeti u slučaju da se Rusija odluči na korištenje kemijskoj ili nuklearnog oružja u Ukrajini.

guest
3 Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare
God🇺🇲❤Bless🇧🇦❤America🇺🇦
God🇺🇲❤Bless🇧🇦❤America🇺🇦
2 mjeseci prije

Neka je vječna najaca sila u svijetu velicanstvena Amerika i NATO.Dobro dosao nam u Evropu predsjednice cijelog slobodarskoga svijeta.

🇺🇲❤🇺🇲

TTTMujo
TTTMujo
Šta ti kažeš na ovo?  God🇺🇲❤Bless🇧🇦❤America🇺🇦
2 mjeseci prije

Spasioci.Avganistana.Iraka..Libije..Sirije..Jemena..
Samo jos da spase Ukrajinu..al qrac…
Nesmeju ni na 500 km..da upale upaljac..a kamoli da poleti neki njihov avion..

Lamza
Lamza
2 mjeseci prije

Nevjerojatno zajedništvo????? Vuahahaha…