Published On: Sub, lis 16th, 2021

ŠTITE LI HRVATI KOMŠIĆA: Zašto ne pišu tužbu protiv ovog čovjeka?

Kada je SDA-ov Komšić preotimao  hrvatsku fotelju, u Predsjedništvu, treći put, da bi stupio na dužnost morao je izreći sljedeću prisegu:

 “Ovim se zaklinjem da ću savjesno obavljati datu mi dužnost, poštovati Ustav Bosne i Hercegovine, provoditi Opći okvirni sporazum za mir i njegove anekse u cijelosti, štititi i unapređivati ljudska prava i osnovne slobode, te brinuti o interesima i ravnopravnosti srpskog, bošnjačkog i hrvatskog naroda i građana” onih 0.7% građana BIH koji nisu pripadnici tri temeljne, ustavotvorne BIH nacije.

Komšić je danas na skupu svoje partije javno, pred svjedocima,  izjavio kako je   primarna politička borba Demokratske fronte borba protiv Ustava BIH:

Primarna borba DF-a (stranka SDA političkih janjičara)  je borba  za građansku državu, ona nije deklarativne prirode, oličena u frazama, nego aktivna dnevno- politička borba

Borba protiv Ustava BIH je borba protiv onog na što je Komšić prisegnuo kao preduvjet da pristupi funkciju! To je protuustavno djelovanje i kazneno djelo nesavjesnog obavljanja povjerene mu dužnosti, koja nije samo politička nego i pravna. Jasno propisana. Osoba imenovana na čelo države ima jasno ograničena pravila pronašanja jer mora poštovati pravni poredak zemlje, njen Ustav, isti ustav slijepo sljediti te se ponašati kao službenik Ustava a ne njegov rušitelj. To je razlog zašto Predsjednici zemalja često napuštaju stranke jer s pozicije predsjednika nemaju širinu djelovanja i političke akrobacije kao zastupnik ili običan političar.Zastupnicima i političarima je dozvoljeno predlagati rušenje Ustava, izmjene zakona itd. Predsjedništvu nije. Predsjednik je dužan BRANITI POSTOJEĆI USTAV. Točno onako kako stoji u presudi Najava rušenja POSTOJEĆEG USTAVA, je protuustavna.

Netko tko poziva da se institucije države BIH, koja je definirana kao država dva entiteta i tri naroda, stave u funkciju borbe protiv same Države, i koji se zakleo da će štititi ono što trenutno sam priznaje da ruši, nije samo protuustavno djelovanje nego i ozbiljno kazneno djelo.

Uz priznanje da ruši Ustav države Komšić je priznao da je CIK trenutno pod političkom kontrolom DF-a i SDA.

Imamo dakle dva javna Komšićeva priznanja:

  • Ja Željko Komšić , uposlen u institucije BIH da štitim Ustav, djelujem protiv Ustava ne samo demagoški nego i praktično. Kao i moja stranka.
  • Ja Željko Komšić hvalim se utjecajem na CIK

Ovo gore navedeno posve je dovoljno za tužbe Ustavnom sudu i proglašenje Željka Komšića nesposobnim za obavljanje dane mu ustavne dužnosti.

  • Podsjećamo HDZ-u BIH i HNS da je pad hrvatske ravnopravnosti u BIH od 1995 na ovamo uvijek istosmjeran i uvijek bio na štetu Hrvata. Kako u doba Zubak-Kukićeve Alijanse koja nas je išla sasjeći tako i u doba Jurišićeve i Čamberove i Lijanovićeve Platforme.
  • No ta prava, naivno su se predavala i u doba HDZ vlada kada su cijele ovlasti s razine federalnih jedinica prenošene na Vladu Federacije.
  • Apeliramo na pravne timove u HDZBIH i HNS, ponovno da shvate sljedeće:
  • Vi ste izabrani legitimni predstavnici hrvatskog naroda u BIH. Ukoliko ne podneste tužbu protiv Komšića objavit ćemo narodu da Komšića iz nekog razloga štitite.
  • Mi vas nismo birali da Komšića štitite.
*Vjekoslavu Čamberu želimo ugodno obavljanje dužnosti Poglavnika Ureda za Europske integracije Vlade FBIH, HDZ krilnika u toj vladi, kojem ne umiju uručiti otkaz, te mu ujedno čestitamo obljetnicu nabijanja desete godine mandata o hrvatskom  trošku. Čestitamo i ministrici Jelki Milićević što mu redovno isplaćuje plaću. Vjerujemo da ga europsko uredovanje nije promijenili i da će kad se vrati opet sa svojom generacijom plesati na “Jasenovac i Gradiška Stara”. Treba nam novi snimak. Jer ga čovjek na ovom koji imamo, uopće ne može prepoznati. Prosto da se upitaš je li to stvarno on…
guest
10 Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare
Kole
Kole
1 godina prije

Možda i štite da imaju o kome lajati.

Cspljina
Cspljina
Šta ti kažeš na ovo?  Kole
1 godina prije

Da, Hrvati štite Zeljka Komsica….

Niko tako ne radi dušmanski prema Hrvatima kao onaj koji ih predstavlja.

Kako Hrvati štite svog zlotvora Komsica?

Tako što ništa ne čine da ga smjeste u zatvor za lažno predstavljanje i prisvajanja nadležnosti koje mu ne sleduju.

DOKLE SA LICEMERSTVOM DRAGANE COVICU?.

JEL DO ZADNJEG HRVATA?

Bula
Bula
1 godina prije

Ko prvo vrana vrani oci ne kopa a drugo sta vise ovog babuna stavljate na portale neka ga mecu oni sto su ga birali sta ce on na nasim portalima

Blanka
Blanka
Šta ti kažeš na ovo?  Bula
1 godina prije

O cemu ce drugo? Kolosalnim uspjesima adezeja, uspjesnoj gospodarskoj reformi, zaistavljanju useljavanja Hrvata,…?
Ne, za mandata druga Covica adezej nije ispunio NITI JEDNO predizborno obecanje svojim biracima, niti jedno. Hoce li se pohvaliti hacijendom? Uposljavanjem zeta, zetova brata, i redom ostale klijentele?
Evo, nek ovaj baustelski konjzul napise clanak I svim uspjesima adezeja u mandatu ovog jugo Hrvata Covica, i nek me demantira. Bujrum.

Blanka
Blanka
1 godina prije

Nemate vi sta narodu objasnjavati, nije narod bas toliko glup iako dobar dio, ne vecina, glasa za kleptoadazej.

DF je bratsko partnerska partija adezeja sa kojom je adezej u koaliciji već od 2018. Da je drug alkos osoba od respekta za adezej potvrdio je strojevi korak i raport drugu sibicaru prve vojnikinje u adezenjara.

Jel adezej podrzao druga Dunovica na mjestu pod predsjednika federacije? Da nije ovaj to ne bi bio.

I tako, iz dana6u dan Partijsko glasilo Eranijskog bratstva udboskjota tzv adezej trola vlastite birace strasenjem akkoholiziranom kialicijskom baba rogom.

BTW, koalicijski alkos nije preoteo nego je na izborima dobio vise glasova. Nepromijenjen izborni zakon doveo je druga alkosa na vlast dva puta za redom, nakon toga druga grofa ( nitko tada ne zakmeca da zakon ne valja), da bi nakon proteklih izbora drug alkos ponovno dobio vecinu glasova. Elem, tada, u izbornoj noci, uvrijedjeni barun kleptomanije I legitimni grof muljaza snazno lupi sakom o stol tvrdeci da u vlasti nece jer izborni zakon nije dobar. Par hefti kasnije adezej druga grofa ukrcava se u fotelje, i drugarica marsira strojevi korak svom legalnom i ne legitimnom kimnadantu.

Toliko o adezeju I njegovoj “zrtvi” i obecanjima crstim k’o paucina. Pljuc.

Risovčanin
Risovčanin
Šta ti kažeš na ovo?  Blanka
1 godina prije

Komšićka nisi-te nit vi bolji što se tiče raje

Last edited 1 godina prije by Risovčanin
sim
sim
Šta ti kažeš na ovo?  Risovčanin
1 godina prije

gledam ove slike Blage Zadre sa suborcima najvjerojatnije vecina poginula u Vukovaru … i mislim se nesto – pod pretpostavkom da je Blago ziv sa suborcima, a i vecina branitelja Vukovara iz toga vremenskog konteksta prebaceno u danasnje vrijeme u Hercegovinu – DA bi svi isli prvo u operacije CISCENJA POZADINE …

Risovčanin
Risovčanin
1 godina prije

zipa kakira ,nije ona ni najmanje luda s kim si takav si.

Kleme
Kleme
1 godina prije

PRUDSKI SPORAZUM

djuro
djuro
1 godina prije

Hrvatsko vodstvo u BiH brine samo o jednome: ne smije se stvoriti alternativa, svaki pokušaj sasjeći u zametu, na žalost svih Hrvata, ništa nije bolje ni u Hrvatskoj, tamo se mijenjaju dvije komunističke partije.