Published On: Čet, velj 17th, 2022

Stvorenje zvano “Stipe Kukićev iz Eroneta” moraliziralo o “pozitivnoj diskriminaciji Hrvata”. Za njega Fejzić i Miletić nisu bošnjačka zloporaba te “pozitivne diskriminacije”…

Na El’FatihTV  potegla se rasprava o načinu izbora izaslanika u federalni Dom naroda. Džambas je poručila da izaslanici, predstavnici naroda, trebaju biti izabrani iz kantona u kojima je pojedini narod zastupljen barem u određenom postotku.

Prlić promovira “pozitivnu diskriminaciju” koja bi ostavila mogućnost da se Hrvate “pozitivno” diskriminira tako što bi Bošnjaci nastavili slati “Hrvate” poput Edina Fejzića iz sredina u kojima Hrvata gotovo da i nema.

“Dom naroda nije skup kantona, tu su predstavnici hrvatskog, bošnjačkog, srpskog naroda i reda ostalih”, istaknula je HDZ-ova Zdenka Džambas, izaslanica u Parlamentu FBiH, u Odgovorite ljudima, te dodala:

 

“Naš prijedlog o kojem uopće nitko ne priča, ispalo je da uopće nije bitan Dom naroda. Ne, nama je on najvažniji. Da se biraju Hrvati tamo gdje žive i od 17 koji jesu trenutno po Ustavu 16 bi se biralo na taj način. A iz kantona iz kojih nema dovoljan broj, postotak, jer nas je 17, treba nam 5,8 puta 17 da nešto bude 100%. Znači 5,8% ljudi treba živjeti u jednom kantonu da bi mogao, jer vidite da nema, ne budu izabrani.”

Stipe Prlić, predsjednik HNV-a BiH,  kum Slave Kukića višegodišnji Platformaško Alijanski direktor Eroneta koji je lijep komad rodbine uposlio “građanskim metodama” u javne ustanove, i to upravo putem halal Edina Fejziča i sličnih “Hrvata” čije pravo da nas majoriziraju brani, kaže kako ovo potvrđuje da u županija gdje nema 5,8% bilo Srba, bilo Hrvata, bilo Bošnjaka ne može nitko biti izabran u federalni Dom naroda.

“Drugim riječima, ako u Sarajevu ima 18.000 Hrvata po popisu iz 2013. godine, nema šanse da Hrvat iz Sarajeva bude izabran u federalni Dom naroda. Jednako tako iz TŽ gdje ih ima možda jednako ili približno jednako kao u Posavini, ne mogu biti izabrani u Dom naroda jer je 17 izaslanika puta 5,8 100%. Prema tome, umjesto da se borimo za to malo Hrvata što je ostalo pa da ih pozitivnom diskriminacijom izaberemo, jer i to je demokratski, u federalni Dom, da se čuje njihov glas, kakve probleme imaju u njihovim sredinama kao jedna velika manjina, mi hoćemo i njih isisati iz BiH kako bi BiH bila zaista podijeljena na tri nekakve zajednice”.

Moralistički teza Stipe Prlića stoji kada iza nje ne bi stajao njegov interes da se ponovno putem takvih Hrvata nametne nova Platforma. Jasno je da takve Hrvate u Dom naroda  neće izabrati Hrvati nego Bošnjaci , da takve marginalizirane Srbe neće izabrati Srbi nego Bošnjaci i da takve mikro manjince neće izabrati Manjinci nego Bošnjaci.

No taj dio Prlićogluu ne smeta. Jer direktor se poželio Turaka.

Doista kažemo vam, Bošnjaci od priče tko to bira Srbe i Manjince i Hrvate u Goraždu, u Dom naroda i koga onda oni konačno predstavljaju bježe ko đavo od Kurana. I krsta.

Nismo gledali emisiju al nadamo se da mu je Džombas pojasnila da to nije predstavnička demokracija koja pozitivno diskriminira malobrojne pripadnike u većinskim sredinama, nego se u ime zalaganja za te i takve provodi uzurpacija predstavničke demokracije i teror većine nad malobrojnijima eksploatacijom pripadnika te zajednice koje se potom okreće protiv vlastite zajednice.

Baš kako su Prlićoglu, Kukićlija i Komšupavi okrenuti da za malo sadake, pokoji stančić i viksu, rade protiv naroda svojih očeva i majki.

Bijednost nekih ljudolikih jazavaca? O da.

guest
4 Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare
Anonimac
Anonimac
3 mjeseci prije

U savakom narodu ima izdajnika i propalica koji će se prostituirati za kolačić vlasti ili za šaku petrodolara, pa tako i među Hrvatima uvijek je bilo teških govana koja su se prodavala za neku pvlasticu, a u nekim drugim vremenima mijenjali su ivjeru za večeru.
Ništa neobično, ništa neobično.

Ritter
Ritter
3 mjeseci prije

HNV kod Hrvata ima utjecaja koliko i pčelarsko društvo iz Bileće. Zašto objavljivati razmišljanja halal Hrvata.

Ritter
Ritter
Šta ti kažeš na ovo?  Ritter
3 mjeseci prije

I kako to gordo i hrvatski zvuči kod Miletića od oca Jovana i majke Ajše. Ispade kad izmiješaš Srbina i muslimanku dobiješ ovaku vrstu hrvata ko što je Miletić

Kiseljak
Kiseljak
Šta ti kažeš na ovo?  Ritter
3 mjeseci prije

Covjek pametan vidi odakle vjetar puse.