Published On: Pon, ožu 28th, 2022

Stihovi legendarnog Balaševića u Ukrajini

Legendarni kantautor Đorđe Balašević bio je protiv rata u bivšoj Jugoslaviji. Uvijek je pjevao pjesmu “Samo da ne bude rata” kao poruku mira.

Stihovi Balaševićeve pjesme stigli su do Ukrajine, gdje se tamošnji ljudi bore protiv ruske agresije. Fotografiju Ukrajinaca koji drže Balaševićev plakat s tekstom pjesme podijelio je njegov sin Alex.

– Očevi stihovi na drugom ratištu. Nažalost. U Ukrajini! Prevedeno: Samo da ne bude rata, ludila među ljudima. Ovo nije situacija u kojoj je ponos na prvom ili drugom mjestu, ovo je nažalost situacija u kojoj ponos dolazi na posljednjem mjestu dok su molitva, pomoć i tuga na pijedestalu.

Dobio sam puno poruka kada je moj otac otišao među zvijezde iz cijele istočne Europe, tada sam se nadao da će mi nastaviti pisati o njegovim ljubavnim pjesmama, da me pitaju postoji li Božja pivnica, ali… Bog mi pomogao.

Skupina kulturno-umjetničkog društva slavenske duše koju čine naša pravoslavna braća Ukrajinci, Bjelorusi i Rusi iz istočne Ukrajine poslala nam je ovo pod naslovom “Naša priprosta slovenska duša” na ulice Mirnograda, grada u Donjeckoj oblasti u kojem se đavao pali svoju svjetiljku.ugasi uskoro…

Nećemo se začuditi kada nam kažu da jedan duh leti nad Krimom, Odesom i Karpatima i sije mir, kao što je sijao gdje god je stigao… – napisao je Aleksa Balašević.

guest
1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare
Šaćir soros
Šaćir soros
11 mjeseci prije

Prrrrd