Published On: Sub, lip 5th, 2021

STIGLO “POJAŠNJENJE”, NE I CJEPIVO: Nismo potrčali za cjepivom da ne bi bili pokusni kunići

Fadil Novalić, premijer Federacije BiH jučer je tijekom posjete Zeničko-dobojskoj županiji i Županijskoj bolnici Zenica, odgovarao i na novinarska pitanja o problemima u nabavci cjepiva za građane, te sporom procesu cjepljenja u FBiH i ZDŽ-u.

Novalić je kazao kako Federacija BiH i nije, baš, nadležna za nabavku cjepiva. Mada su prihvatili i tu obvezu. Podsjetio je kako taj posao, svugdje u svijetu, rade državne vlasti.

– Druga stvar, mi, u tom globalnom svijetu, na određeni način, nismo, da tako kažem, „potrčali“ prvi. I bili neki, „pokusni kunići“. Neke su države to prihvatile. Mađarska, Srbija, Izrael… – naveo je Fadil Novalić, što je izazvalo brojne reakcije i komentare na društvenim mrežama, timpa “nismo potrčali za cjepivom”, ali jesmo za neispravnim respiratorima, plaćenim 10. milijuna maraka”, piše HMS.

Dodao je kako “jednak postotak cjepljenja” kao BiH imaju neke razvijenije zemlje.

– Japan, Malezija, Indonezija, Južna Koreja…U toj, svjetskoj igri cjepiva, najbolje su prošli oni koji ih proizvode. Pa tek, onda, oni koji su moćni. Pa tek, onda, oni koji su zemlje „trećeg svijeta” – kazao je Fadil Novalić./HMS/

guest
nije obvezno
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
14.7K
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x