Ponedjeljak, 15 srpnja, 2024

STIGLE KAZNE: Hrvatskoj će se oduzeti bodovi, BiH će igrati pred praznim tribinama

Must Read

”Vjerujem da je Hrvatska u ozbiljnoj opasnosti da joj UEFA, na zasjedanju Disciplinske komisije u srpnju, oduzme bodove zbog svih događanja, dok je BiH u ozbiljnom riziku da domaći meč ili više njih igra bez publike”, rekao je pravnik Nir Inbar, koji je prošao FIFA-in Master studij.

”Postoje brojni kritičari koji smatraju da se za prekršaje koji se odnose na financijski fair-play izriču oštrije kazne nego za prekršaje koji se odnose na rasizam i diskriminaciju, a njihove kritike su izgleda i doprle do ključnih ljudi”, rekao je Inbar dodavši kako se izricanje oštrijih kazni dobro može vidjeti u slučaju Srbija – Albanija.

Dodao je kako je primjetno da i UEFA kažnjava nogometne saveze u skladu s ranijim kaznama koje je određeni savez već bio dobio.

”Zbog toga pretpostavljam da će u posljednjim balkanskim slučajevima Hrvatska biti oštrije kažnjena nego Bosna i Hercegovina”, ističe Inbar.

Navodi kako disciplinski kod Europske nogometne asocijacije ima širi raspon kazni koje izriče za razne prekršaje, počev od upozorenja, pa sve do isključenja iz službenih natjecanja.

”Sve balkanske države su još uvijek vrlo daleko od eliminacije iz natjecanja i teško je vjerovati da će se takva ekstremna mjera izreći protiv bilo koga, osim ukoliko u incidentu nije bilo žestokih okršaja i težih povreda”.

Dodaje kako nema opasnosti za države na Balkanu da ostanu bez domaćinstava međunarodnih natjecanja i susreta jer se takve stvari odlučuju ”više politički”.

”Stoga, ako neke od država mogu jamčiti sigurnost i red, neće biti problema za domaćinstva, poput situacija u Ukrajini i Poljskoj”, govori Inbar.

Proteklo razdoblje bilo je bogato nesportskim događanjima na nogometnim terenima, naročito kada je riječ o reprezentativnim nastupima balkanskih država u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo sljedeće godine u Francuskoj.
AlJazeera

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Unblemished Omerta

Finally! That was, I suppose, the first thought that came to the minds of most normal people in Bosnia...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -