Stigla suglasnost iz Srbije: Saslušanje majke Lane Bijedić kroz idućih tjedan dana

U idućih sedam dana u Beogradu će biti saslušana Nina Bijedić, majka Lane Bijedić (19), nesuđene brucošice iz Mostara, čiji je život brutalno ugašen 6. listopada prošle godine.

Potvrđeno je u srijedu iz Tužiteljstva ŽZH za Avaz.

Aktiviran ugovor

Zahtjev za njenim saslušanjem upućen je prije nešto više od mjesec, s obzirom na to da Nina, inače profesorica i dekanica na Fakultetu informacijskih tehnologija (FIT) Univerziteta “Džemal Bijedić”, od 10. listopada boravi u Beogradu kod njene majke.

Zahtjev za saslušanje upućen je na osnovi ugovora između BiH i Srbije o pravnoj pomoći u građanskim i kaznenim stvarima, s obzirom na to da Bijedić ima državljanstvo Srbije, a u Mostar nije dolazila od posljednjeg ispraćaja svoje kćeri jedinice.

Krajem prošlog tjedna, kako je potvrđeno, iz Srbije je napokon stigla suglasnost za njeno saslušanje.

U moru istražnih radnji koje su do sada obavljene u MUP-u ŽZH i pod nadzorom Županijskog tužiteljstva, istražiteljima nedostaje iskaz Lanine majke, jer zbog teškog stanja u kojem se nalazila  bilo ju je nemoguće saslušati.

U tijeku je, doznaje se, analiza svih do sada prikupljenih materijalnih i drugih dokaza, kao i izjava svjedoka koji su do sada saslušani, od njenih prijateljica, bake Nevenke, ribara koji je pronašao tijelo u večernjim satima u rijeci Studenčici u mjestu Studenci kod Ljubuškog, građana koji su im se javljali nakon što je iz MUP- a upućen poziv za pomoć davanja bilo kakvih korisnih informacija.

Bez korisnih podataka

Iako je prikupljen veliki broj tragova tijekom očevida te niza pretresa koji su rađeni, do sada nijedan nije doveo do pomaka u istrazi.

Praktično, beskorisni su bili laptop i mobitel nesretne djevojke, koji je, podsjetimo, otključan u jednoj agenciji u Njemačkoj.

Nakon obdukcije izneseno je da je Bijedić udarana, davljena i bačena u rijeku.

more recommended stories