Published On: Ned, ruj 18th, 2016

Stevandić o odluci Ustavnog suda BiH: Ovo je programirani nered iza kojeg stoje veće sile


Nakon što je Ustavni sud BiH usvojio privremenu mjeru kojom se obustavlja odluka o raspisivanju referenduma o Danu RS-a, potpredsjednik Narodne skupštine RS-a Nenad Stevandić izjavio je za Klix.ba kako misli da je netko uvjerio predstavnike bošnjačkog naroda da je njihova najveća sreća ako uspiju da ugrožavaju i nerviraju ljude u RS-u.
On je kazao kako smatra da nitko nema pravo upliće svoj utjecaj u stvari koje su zapravo rezultate volje jednog naroda, a da se zna kakva je to volja srpskog naroda u BiH.
“Strane sudije koje su zadužene za ovu odluku će sjesti u zrakoplove i otputovati, a nama će ostaviti da se nosimo s posljedicama. Posljedice su to da je ovdje narod teško zavađene i da je netko uvjerio predstavnike bošnjačkog naroda da je njihova najveća sreća ako uspiju da ugrožavaju i nerviraju ljude u RS-u “, kazao je Stevandić.
On je dodao da miješanje u izbor praznika, zastava i simbola nije dobro posebno iz razloga što su, kako navodi, “Srbi etnički očišćeni u Federaciji BiH”.
“Ne možete nas na jednoj strani etnički očistiti, a da nam na drugoj strani limitirate prava da biramo svoje praznike. Mislim da je ovo programirani nered i iza njega stoje veće sile koje žele nakon destabilizacije ovog prostora izvrše neke popravke, prepravke ili se ovdje izvrše neki tuđi interesi “, rekao je Stevandić.
Potpredsjednik Narodne skupštine RS-a kazao je da “većim silama” ove godine kao oruđe služe Bošnjaci, a za deset godina moguće Srbi ili petnaest godina Hrvati.
Kazao je i kako je ovo ujedno njegov odgovor na pitanje kako komentira jasne stavove Veleposlanstva Sjedinjenih Američkih Država i Ureda visokog predstavnika međunarodne zajednice (OHR) BiH u vezi s referendumom u RS-u.
“Bolje je da se jedni s drugima dogovaramo i da ne radimo ovakve stvari kakve je uradio Bakir Izetbegović”, zaključio je Stevandić.

guest
nije obvezno
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
14.7K
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x