Published On: Pon, srp 19th, 2021

ŠTETA, NI OVE GODINE NEMA HRVATSKOG PREDSTAVNIKA U PREDSJEDNIŠTVU DA ČESTITA KURBAN BAJRAM. A govori se kako su “Tradicija i multikulturalizam u osnovi svake čestitke”

Kulturne različitosti treba da budu naše bogatstvo i ponos svih nas, bez obzira na vjeru i naciju stoji u 2/3 licemjernom priopćenju Institucije koja je postala simbolom kulturne supremacije Bošnjaka i potiranja Hrvata, institucijom govornikom mržnje, negatorom Daytona i hrvatske konstitutivnosti, sramotom naše zemlje, upravo zbog čovjeka koji je shvatio da su Hrvati pretolerantan naroda, i od tada puno troši i previše pije, mrzi svoj narod, prijeti, maltretira i ukratko bruka Bosnu i Hercegovinu po svijetu. Ali i nas od kojih je nastao. Na žalost.

Članovi Predsjedništva BiH Željko Komšić, Šefik Džaferović i Milorad Dodik danas su uputili čestitke reisu-l-ulemi Islamske zajednice BiH Huseinu ef. Kavazoviću, kao i svim pripadnicima muslimanske vjeroispovijesti u BiH povodom Kurban-bajrama.

Džaferović je svim muslimanima u Bosni i Hercegovini, domovinskim zemljama i dijaspori čestitao nastupajući Kurban-bajram.

“Vrijeme Kurban-bajrama je vrijeme kada obnavljamo svijest o značaju podnošenja žrtve u ime višeg cilja, te jačamo našu duhovnu snagu kako bismo spremniji dočekali iskušenja koja su pred nama. Neka i ovaj Kurban-bajram prođe u duhu stare bh. tradicije multikulturalizma”, naveo je.

Dodikova čestitka je bila relativno kratka.

– Povodom ovog velikog praznika, svim vjernicima islamske vjeroispovijesti u Republici Srpskoj, FBiH i BiH upućujem srdačne čestitke sa željom da ga proslave u duhu tradicije i običaja u krugu svojih porodica u zdravlju i sreći – naglasio je Dodik

guest
nije obvezno
0 Komentari
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x