Published On: Sub, ruj 27th, 2014

Stephen Hawking: ‘Da bismo znali što bog želi, on bi morao postojati’

Za BBC je ranije izjavio da “nije religiozan u standardnom značenju te riječi”, dodajući da “vjeruje kako svemirom vladaju zakoni znanosti. Ti zakoni možda su određeni od boga, ali bog ne može utjecati na kršenje zakona”
Prije nego što je čovjek znao što je znanost i nastojao je razumjeti, bilo je prirodno vjerovati da je bog stvorio svemir. Međutim, znanost danas nudi uvjerljivija objašnjenja. Želim reći da bismo znali što je bog želio, morali bismo znati da on postoji, a to nije točno. Ja sam ateist”, rekao je najpoznatiji fizičar i znanstvnih današnjice, Stephen Hawking, piše Huffington Post.

Pojmom “božjeg uma” Hawking je pojasnio u knjizi”Kratka povijest vremena” napisanoj još 1988. godine. Još tada tvrdio je da bi znanstvenici mogli proniknuti u božji um kad bi on bio set unificiranih znanstvenih principa kolokvijalno znanih kao teorija svega što je dosad otkriveno.
Hawking je i ranije tvrdio da ne vjeruje u život nakon smrti, nazivajući to “bajkom za ljude koji se boje tame”. Još 2007. godine Stephen Hawking za BBC je izjavio da “nije religiozan u standardnom značenju te riječi”, dodajući da “vjeruje kako svemirom vladaju zakoni znanosti. Ti zakoni možda su određeni od boga, ali bog ne može utjecati na kršenje zakona”, rekao je tada.

14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare