Četvrtak, 18 srpnja, 2024

ŠTEDNJA RASTE Miličević sugerira štedišama: Investirajte novac u biznis, ne držite ga u bankama

Must Read

Dopremijerka Federacije BiH i ministrica financija Jelka Milićević zadovoljna je poslovanjem Lutrije BiH i Agencije za bankarstvo u prošloj godini.

To je istaknuto na današnjoj pres-konferenciji u Vladi Federacije BiH, na kojoj je ministrica naglasila da je Lutrija BiH ostvarila promet oko 53 milijuna KM, dodajući da je to manje za 0,86 posto nego u 2014. godini.

– U okviru svog prihoda od 28,5 milijuna KM Lutrija je podržavala mnoge aktivnosti za nevladine udruge vezano za sport, kulturu, socijalno zbrinjavanje te borbu protiv ovisnosti. Istovremeno, ovo preduzeće je osiguravalo posao za 517 uposlenika – kazala je Milićević.

Također, zadovoljstvo je izrazila zbog poslovanja Agencije za bankarstvo navodeći da su banke dio financijskog sustava Federacije i da svi pokazatelji govore da je on veoma stabilan i da je bilansna suma u blagom povećanju.

– Općenito, kreditna aktivnost svih banaka je povećana za 3,9 posto. Činjenica da je povećana štednja stanovništva me ne raduje, jer je izostao drugi željeni ciklus povećanja proizvodnje i rasta potrošnje. Ukupni depoziti u bankama su oko 13,1 milijardu KM, a štednja stanovništva je oko 7,2 milijarde KM. To u Vladi i Ministarstvu promatramo kao potencijalni invensticijski kapacitet domaćih investitora koji bi trebali nakon stvaranja boljih preduvjeta da se odvaže ta svoja slobodna sredstva ne držati u bankama za koje su veoma male kamatne stope, nego ih investirati u vrijednosne papire ili za pokretanje vlastitih biznisa – istakla je Milićević./Fena

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Zašto Zelenski odjednom želi Rusiju na sljedećem ‘mirovnom samitu’?

Razumijevanje političkih odluka kijevskog režima može biti prilično izazovno, djelomično zato što se te odluke zapravo donose u Washingtonu....
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -