Published On: Pet, stu 5th, 2021

State Department poput Palmera: Brkaju nazive, ne poznaju materiju u BIH i naprosto odaju dojam da im se plaho šljivi za BIH…

Sjedinjene Države pozdravljaju akciju Vijeća sigurnosti Ujedinjenih naroda da jednoglasno obnovi mandat za operaciju ALTHEA EUFOR-a.

Ukorijenjena u Daytonskom mirovnom sporazumu, operacija EUFOR-a ALTHEA i dalje je ključna za održavanje stabilnosti, suvereniteta i teritorijalnog integriteta Bosne i Hercegovine, navodi se u priopćenju.

U priopćenju se ističe kako je “Ured visokog predstavnika civilna misija koja odgovara EUFOR-u ALTHEA”. Nije jasno tko tkome odgovara? Visoki Schmidt Euforu il Altheao njemu?

Također, dodaje se, “igra ključnu ulogu u osiguravanju stabilnosti u BiH, podržavanju vladavine prava i pomaganju u reformi demokratskih institucija kako bi se unaprijedio napredak Bosne i Hercegovine na njenom odabranom euroatlantskom putu”.

30 godina nakon Daytona neke vojne snage osiguravaju stabilnost u BIH?  I što kažu da osiguravaju? “Vladavinu prava” u zemlji s visokim predstavnikom i nametnutim Izbornim zakonom? To je za State Dep vladavina prava?

Sjedinjene Države u potpunosti podržavaju visokog predstavnika Christiana Schmidta i njegovu sposobnost da izvršava sve potrebne ovlasti, uključujući bonske ovlasti, sve dok se Agenda 5+2 ne završi i dok BiH ne bude mirna, suverena država, s teritorijalnim integritetom i nepovratno na putu za europsku integraciju . Visoki predstavnik i njegov Ured zaslužuju punu potporu međunarodne zajednice u ovom zadatku. Žao nam je što Vijeće sigurnosti nije moglo čuti visokog predstavnika Schmidta tijekom rasprave o njegovom izvješću na sjednici na kojoj je usvojena Rezolucija 2604.

State Dep dakle i dalje priča o Bonskim ovlastima, kojih u Daytonu nema a građanina njemačke Christiana Schmidta većina građana i naroda u BIH ne prizna, smatraju našim imperatorom? Pa baš vam hvala demokratska sveta silo.

Sjedinjene Američke Države snažno podržavaju vladu BiH jer ona nastoji konsolidirati multietničku demokraciju i ojačati demokratske institucije, suzbiti korupciju i pružiti ekonomske prilike za sve ljude, stoji u priopćenju State Departmenta.

BIH nema Vladu. Vijeće ministara sve da savršeno funkcionira nema ovlasti konsolidirati multietničku demokraciju i ojačati demokratske institucije, suzbiti korupciju itd. No recimo US ambasada je nekada to imala kao i OHR. Na vlast su doveli kriminalce i naciste, rušili su državu. Donijeli su isto tako Izborni zakon , na silu, mimo volje naroda i počeli su uništavati Dayton. I danas US snage u BIH podržavaju islamiste koji ruše Dayton. Iako znaju da su te iste politike rušile u NYC 9/11 2001. Ako je američki strah od islamista primarna kategorija kod određivanja US odnosa prema Srbima i Hrvatima u BIH onda se to tako kaže. Nije lijepo okolišati.

Kaže se, poštovan Srbi i Hrvati u BIH, mi imamo dogovor s teroristima, da prepuštamo područje Balkana  i Europe širenju džihadizma, a zauzvrat oni neće napadati US i US građane. Stoga rušimo vaš Dayton  i jačamo saudijske i arapske politike. Kao što vidite čak smo i na Haaškom sudu učinili sve da niti jedan džihadistički zločin u BIH ne bude kažnjen.

 

guest
1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
Primus
Primus
1 mjesec prije

UZEpeovci imju bujnu maštu i postaju prvaci stvaranja iluzija kojom prikrivaju poraze,preuzimaju titulu od srba