Starcima ulaz zabranjen? Zbog korone, Premier liga starije od 70 možda neće puštati na stadione

Kako spriječiti širenje zaraze? Zabranite najugroženijoj skupini dolazak na stadione…

Premier liga o tome ozbiljno razmišlja, ako je za vjerovati navodima iz Sky Newsa. Ukupno 164 pojedinca u Ujedinjenom Kraljevstvu dosad su zaraženi koronavirusom, a predstavnici vlade ovog će se ponedjeljka sastati sa sportskim nadležnim tijelima i televizijskim kompanijama kako bi razradili plan za navedenu kriznu situaciju.

“Podrazumijeva se da bi prednost između slučaja da se sezona odgodi ili nastavi bez navijača na stadionima bila dana ovom potonjem”, otkrila je Skyjeva izvjestiteljica Martha Kelner. “Možda će se savjetovati da stariji od sedamdeset godina ne dolaze na stadion ili će im se ta mogućnost možda čak i zabraniti, pošto su najugroženija skupina.”

Koronavirus zasad je odnio dva života u Ujedinjenom Kraljevstvu, posljednji sinoć, gdje je pacijent imao 88 godina. Zasad se samo Serie A, zbog vrlo nezgodne situacije u Italiji, od liga Petice odlučila zatvoriti vrata navijačima, a u Engleskoj bi se moglo pribjeći sličnoj praksi ukoliko se širenje nastavi. Ako stariji od sedamdeset ne budu bili u mogućnosti dolaziti na stadione, tada bi, po svemu sudeći, i Roy Hodgson morao sjediti kod kuće umjesto na Palaceovoj klupi.

Također, na sastanku bi se trebao utvrditi plan prikazivanja utakmica na TV kanalima, pošto postoji ideja da se utakmice pred praznim tribinama prebace na besplatne programe.

Čudno je i tužno zamisliti Premier ligu, naširoko opjevanu po svojoj atmosferi, bez gledatelja na tribinama. Isti je slučaj i za svako drugo natjecanje, događaj ili općenito bilo koje područje ljudske djelatnosti ili života koju korona trenutno pogađa, tako da se možemo samo nadati da će virus biti što prije spriječen.

Jer, super je vidjeti nekog stogodišnju gospođu ili gospodina, koji je cijeli život pohodio stadione, kako u loži, živ i zdrav, vjerno prati svoj klub…