Published On: Mon, Jun 17th, 2013

Stanovnici Mostara putem transparenata pozvani na masovni prosvjed

Proteklih dana u više gradova BiH su održani prosvjedi zbog nepostojanja zakona o JMB u BiH. Zbog nemogućnosti dogovora vodećih političkih stranaka, građani su izašli na ulice kako bi izrazili negodovanje, te dali jasnu poruku političarima da moraju djelovati.

Kao i mnogo puta do sada Mostar je posustajao u masovnosti prosvjeda, jer dok je grupa od najviše 300 osoba prosvjedovala zbog JMB koji je problem svih stanovnika BiH, svi ostali su uživali u ljetnim baštama ugostiteljskih objekata pokazujući da im takvi prosvjedi ne trebaju, niti se solidariziraju sa ostalima.

Smrt Berine Hamidović je ponovno ujedinio mnog, pa je tako u Sarajevu, Banja Luci i Beogradu okupljeno više tisuća ljudi kako bi zapalili svijeću za bebu koja je žrtva nedonošenja zakona o JMB. Prema procjenama u Sarajevu se okupilo oko 5000 osoba, dok je u Mostaru istim povodom okupljeno svega 50 osoba.

Tema novog prosvjeda u Mostaru je ponovno JMB, a okupljanje stanovnika će se održati na Španjolskom trgu u 12 sati, a podršku su najavili i neke nevladine udruge iz Sarajeva. Stanovnici Mostara su putem transparenata na Starom mostu i objektu prekoputa Gimnazije pozvani da izađu na ulice, te da najavljeni prosvjedi budu što masovniji.