Published On: Pon, ožu 28th, 2022

Stanovnici Mariupolja nemaju izbora: Ili Rusija ili područja pod ruskom kontrolom u Ukrajini!

Stanovnica opkoljenog južnog lučkog grada Mariupolja rekla je za BBC da njoj, i stotinama drugih stanovnika, nije pružena “nikakva opcija” osim da odu u dijelove Ukrajine pod ruskom kontrolom ili u samu Rusiju.

Upitana jesu li okupatorske ruske snage “nasilno evakuirale” stanovnike grada, Irina kaže:

“Da, rekla bih… Ako ćemo biti potpuno iskreni, svi smo odvedeni nasilno.”

Irina, volonterka Crvenog križa u Mariupolju kojoj je bilo dopušteno zadržati dokumente, kaže da su svi s istočne strane grada odvedeni u nepriznatu Donjecku Narodnu Republiku (DPR) – teritorij koji je okupirala Rusija, a Moskva priznaje kao neovisnu.

Iako je njoj i kćerki bilo dopušteno da odu kod rodbine u Rusiju, Irina kaže da “neki stariji ljudi koje poznajem i koje je srela nisu znali gdje su krenuli i zašto”:

“Mislili su da će moći ostati u Rostovu nekoliko mjeseci… a onda se možda vratiti u Mariupolj. Umjesto toga, odvedeni su u Samaru (u Rusiju). Rekli su da nemaju pojma što će tamo raditi, a smještaj im je osiguran samo dva tjedna.”

Mariupol je teško pogođen ruskim napadima, a tisućestanovnika prisiljene su napustiti grad nakon što su prekinute opskrbe vodom i strujom.

guest
7 Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare
ANGLOFOB © ® !
ANGLOFOB © ® !
11 mjeseci prije

Naravno da stanovnici Mariuopolja imaju mogućnost izbora 😎 – tko im brani da se pridruže sunitima u Idlibu 😎 – tamo je lager za sve iznevjerene anglosaksonske prijatelje i wannabe saveznike 🙁 …

Dobro, možda uzoriti Idlibljani već pomalo idu Erdoganu na osuunećenog 🙁 – ali – c est la vie 🙁 – kako kaže ona simpatična pjesmica 😉 !

Last edited 11 mjeseci prije by ANGLOFOB © ® !
Zoran
Zoran
11 mjeseci prije

Razlog zasto je evakuacija civila prema Rusiji je da se banderovci tj ukrajinski nacisti ne pobjegnu sa civilima.Zivoti banderovaca ne postoje,za njih ne vazi zenevska konvencija.I to oni znaju,i naravno dobro znaju da su to zasluzili.

ANGLOFOB © ® !
ANGLOFOB © ® !
Šta ti kažeš na ovo?  Zoran
11 mjeseci prije

Bravo, bravo, bravo 🙂 ! I, dok se Rusi opet bore protiv fašizma podržanog od strane Berlina, Londona i Vašingtona 😎 – Njemačka prije par dana uvela novi zakon: AKO NAPIŠETE SLOVO “Z” – IDETE DRITO NA ROBIJU JER STE FAŠISTA 🙁 🙁 🙁 !

Sačuvaj bože Osterajh 🙁 – Njemačkoj opet nema spasa 🙁 🙁 …

Last edited 11 mjeseci prije by ANGLOFOB © ® !
Blanka
Blanka
Šta ti kažeš na ovo?  ANGLOFOB © ® !
11 mjeseci prije

Znaci krenut u Germaniju Yugom, stojsdinom ili stodajesosmicom garantuje apsanu? 🙂 Ako fico moze dobaciti do Germanije, i njemu kazna?

Под Орјеном 🇧🇾🇷🇺🇺🇦
Под Орјеном 🇧🇾🇷🇺🇺🇦
11 mjeseci prije

Koje smeće od anglosaksonske propagande.

1.) Marijupolj je osnovan krajem XVIII vijeka, osnovao ga je gubernator azovske oblasti ruskog carstva Čertkov, i zvao se je Pavlovsk, po caru Pavlu I. Da bi sam car godinu dana poslije promijenio ime grada u Marijupolj, po svojoj supruzi Mariji Fedorovni. Kraj do Lenjina nije imao veze sa Kijevom. Za ,,antikomuniste”, ako govorite o dekomunizaciji, padekomunuzujte Lenjinove ideje i tzv. ukrajinu.

2.) Ta ,,Irinića” mada sumnjam da opšte postoji, neka se zapita šta su OTVORENI NACISTI AZOVA radili stanovnicima Mariupolja zadnjih 8 godina. Stiže ih zaslužena kazna, i presuditi će im narod Marijupolja zbog svog zla kojeg su njima napravili. Počivali u nemiru.

Blanka
Blanka
Šta ti kažeš na ovo?  Под Орјеном 🇧🇾🇷🇺🇺🇦
11 mjeseci prije

Samo su ih ptrodgajali da vole jednu zemlju, jedan narod i jednog Banderu…ko nije bio dovoljno dobar imao je popravni nakon prosvjetiteljskog degenjeka….

Blanka
Blanka
11 mjeseci prije

Bitno je da Azovlije i desnosektorasi i ostale “junacine” imaju alternativu – hoce li mirisat cvijece u korijenu danas ili sutra.