STANOVITA GOSPOĐA KOJOJ NAS U ZAGRLJAJ GURA PLENKOŠEFKO: “U pamet Bošnjaci, ovo je džihad našeg vremena!”

Šefica Žena SDA pokazala je temeljno nepoznavanje Islama. Hoće li je se predsjedništvo SDA koje je duboko u vjeri, i Kuranu časnom, konačno odreći?

Omerovićeva, koja je i predsjednica općinskog parlamenta u Ilijašu, u predizbornoj euforiji, kritizirala je Izetbegovićevog budućeg protukandidata iz SDP-a u trci za funkciju bošnjačkog člana Predsjedništva BiH.

Izdajnici imaju zajedničkog kandidata, jer im je mržnja i izdaja jedini zajednički cilj oko kojeg su se okupili. Pismonoša Denis Bećirović je izdao Bošnjake u genocidnoj Republici Srpskoj, izdao bi nas i u državi! Zakonom o prebivalištu je betonirano etničko čišćenje – dodala je Alma Omerović, pišući naziv RS malim početnim slovima, uz već uobičajenu prateću odrednicu, kada je riječ o njenim istomišljenicima.

Međutim, najekstremniji detalj uslijedio je na kraju objave, kada je Omerovićeva usporedila predstojeće izbore u BiH sa džihadom.

U pamet Bošnjaci, ovo je džihad našeg vremena – zaključila je ona.

Napomena. Zadnji put kad je Zagreb pozivao na savezništvo s muslimanima a muslimani u BIH  javno se pozivali na džihad bilo je 1941. Ubrzo će u Sarajevu biti ubijeno 9.000 Srba i preko 3000 Židova. Te svi Romi.

Ubijeno je i 420 Hrvata i 400 Bošnjaka pripadnika Pokreta Otpora. Sarajevo je jedini grad u Europi u kojem su domači stanovnici srušili sinagogu prije dolaska nacista. I lokalna vlast ih nije tužila. Zbog tog, a i slabog Pokreta otpora u samom gradu Tito je zabranio da se Sarajevu dodijeli značka heroja grada. Zagreb i Beograd su je s druge strane dobili. Ali i jedno Skoplje.

Pozive na džihad upućivali su mnogi Alijini generali tijekom rata, te mnogi Komšićevi suborci i današnji glasači. Ne znamo je li Arapi kojima je Šefik ilegalno dodijelio BIH državljanstva izbore smatraju džihadom pošto Islamska država ne priznaje moderni oblik postojanja države ali ako imaju vremena možda bi mogli šefici žena SDA pojasniti da je pravo tumačenje džihada nespojivo s izborima neke zapadnoeuropske demokracije. Koja je sama po sebi za Islamsku državu grijeh, sve dok njen Ustav ne postane Kuran. Dakle sa stajališta Islama rečenica “da su idući izbori u BIH džihad” protuislamska je i govori o slabom poznavanju Islama među ženama SDA. Osim ako žene SDA ne namjeravaju nakon izbora proglasiti kalifat u Bosni, odbaciti Dayton i BiH proglasiti Islamskom republikom poput Irana. Te zanjen Ustav priznati Kuran. Valjalo bi to pitati Bakira. Šta on kaže na to . I tako. Pošto cijelo vrijeme tvrdi da on okuplja probosanske snag. Ovako ispada da su ŽeneSDA proiranske, prosaudijxke, proisilamističke snage, nikako probosanske. Jer nekako govoriti o sekularnoj BIH, dok ti šefica žena u SDA izbore naziva džihadom, dragi Bakire, druže Muslimanskog bratstvo, priznaj, malkice para uši…