Published On: Sri, kol 3rd, 2016

STANKOVCI KOD ZADRA Navijačka skupina “Tornado” prekinula koncert Mile Delije Krajišnika

13933205_10210411710515526_1005942677_n

U ponedjeljak  1. kolovoza u selu Morpolača, općina Stankovci pokraj Zadra došlo je do međunacionalnog incidenta. U malom selu nastanjenom pretežno srpskim stanovništvom, skupina muškaraca prekinula je koncert  povodom proslave svetog Vasilija. Kako doznajemo, pripadnici navijačke skupine Tornado iz Zadra su se pridružili mirnom prosvjednu hrvatskih ratnih veterana ali su odlučili prekinuti koncert na kojemu je trebao nastupiti notorni pjevač Mile Delija Krajišnik, poznat po otvorenom simpatiziranju tzv. „Republike Srpske Krajine“ te svojatanju dalmatinskog zaleđa.  Bitno je napomenuti kako je došlo do intervencije policije nakon što su pripadnici Tornada ušli na pozornicu i oduzeli mikrofone pjevačima i prekinuli koncert. Ratni veterani nisu bili umiješani u incident kako su naveli neki mediji.

Organizator je potom iz sigurnosnih razloga prekinuo koncert kako ne bi došlo do većih incidenata jer se cijeli događaj odvijao na području koje je bilo teško kontrolirati od strane policije. Podršku mještanima Morpolače iskazao je i predsjednik SNV-a, Milorad Pupovac.

Iz Zadarske policije objavljeno je kako je cijeli događaj bio pod kontrolom i da posjetitelji niti u jednom trenutku nisu bili ugroženi.

Kontaktirali smo i članove navijače skupine Tornado, a oni su kazali sljedeće:

  • Točno je da smo mi spriječili održavanje koncerta četničkog pjevača Mile Delije Krajišnika. On je jedan od onih koji otvoreno zagovaraju tzv. Srpsku Krajinu, samim time vrijeđa sve žrtve rata, ne samo Zadra nego cijele Hrvatske. Ako državne institucije već ne žele zabraniti otvoreno podržavanje agresije na Hrvatsku i pretendiranje na njezine teritorije onda ćemo mi u svakoj sljedećoj situaciji isto postupiti.

 Vezana vijest:
LOKALNI SRBIN LJUT ZBOG PREKINUTOG KONCERTA: ‘Rokali smo vas k’o zečeve do 95-e, da vam nije bilo Amera!’

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>