Published On: Sub, srp 24th, 2021

Stanivuković: Za zajedničku budućnost jesam. Stavove o prošlosti mijenjati neću

Stanivuković, gradonačelnik Banja Luke, nakon povlačenja pozivnice na tradicionalne skokove sa Starog mosta, odgovorio je Organizacijskom odboru Kluba Skakača u vodu ”Mostari”.

Odgovor prenosimo u cijelosti

“Poštovani, to što sam pružio ruku za bolju budućnost, ne znači da ću mijenjati stavove o prošlosti. Moj stav po ovim pitanjima je bio poznat i prije nego što sam dobio poziv da prisustvujem tradicionalnim skokovima sa Starog mosta. Smatram da ono što se dogodilo prije više od 30 godina ne može i ne treba utjecati na to da danas uživamo u skokovima i zajedno gradimo mostove zajedništva i suradnje. Mnogi skakači iz Mostara su bili naši gosti na skokovima u Banjoj Luci. Moj stav je i tada bio poznat.

Ja se borim protiv gušenja bilo kakvih sloboda, pogotovo kada je riječ o slobodi iznošenja osobnog stava, kao stuba demokratskog društva. U Banjoj Luci se tako i ponašamo, mi ne dijelimo ljude. Vi ste, da biste zadovoljili dnevno-političke potrebe, poslali ružnu poruku Banjoj Luci, Republici Srpskoj, ali čitavom regiji.

Moja dužnost je da na ovo ne odgovorim onako kako vi želite, već da se izdignem iznad vraćanja u prošlost i nametanja koja ne donose ništa dobro.

Imao sam namjeru gledati skokove i posjetim našu sabornu crkvu u Mostaru, ako sam na skokovima nepoželjan, znam gdje to neću biti. Poštovani, mostovi su napravljeni da nas spajaju, a ne da nas dijele” izjavio je Gradonačelnik Banja Luke.

Podsjetimo, Organizacioni odbor Kluba Skakača u vodu “Mostari” povukao je pozivnicu gradonačelniku Banja Luke Drašku Stanivukoviću za 455. tradicionalne skokove u Mostaru zbog jučerašnjeg komentara na odluku Valentina Inzka da nametne dopune o Kaznenom zakonu Bosne i Hercegovine kojima se zabranjuje i kažnjava negiranje genocida.

guest
nije obvezno
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
14.7K
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x