Published On: Ned, stu 29th, 2020

STANIVUKOVIĆ: Za vrijeme mog mandata neće biti gay parade u Banja Luci

Izabrani gradonačelnik Banje Luke Draško Stanivuković kazao je večeras da za vrijeme njegovog mandata neće biti održana Parada ponosa, odnosno gay parada.

Govoreći u Centralnom dnevniku sarajevske Face tv, a odgovarajući na pitanje bi li podržao paradu ponosa u Banja Luci, rekao je da je dovoljna jedna u Sarajevu.

Smatram da su to vrijednosti koje ne treba na taj način pro9movirati na trgovima. To nije u duhu naroda kojem ja pripadam – rekao je Stanivuković, uz dodatak da nitko nije ugrožen.

Dodao je da za vrijeme njegovog mandata neće biti gay parade u Banjoj Luci. Istaknuo je da nije dobio takvu inicijativu, odnosno da još nije ni preuzeo dužnost.

Ja mislim da to ne treba biti u Banjoj Luci, to je moj stav – rekao je on.

Istaknuo je da entiteti treba da se natječu u tome tko će biti bolji.

Ja šaljem jednu ljudski poruku, ovdje se može živjeti normalno – rekao je Stanivuković, prenosi “Avaz”.

Dodao je da je u središte svoje politike stavio čovjeka, te da ne dijeli ljude po vjeri ni po naciji.

On je rekao da je Republika Srpska stvorena „borbom srpskog naroda“, te da je trajna i neupitna. Na pitanje što mu je Srbija, rekao je: majka.

Stanivuković je rekao da je nakon svih ružnih riječi počeo razmišljati voli li doći u Sarajevo. On je spomenuo negativne napise pojedinih medija o njemu.

Na pitanje tko ga odbija, rekao je: “Mediji, zato što me pogrešno interpretiraju, zato što nazivaju moj narod pogrdnim imenima”. Naveo je primjer jednog sarajevskog portala koji ga je nazvao „sramotni Draško Stanivuković./HMS/