Published On: Sub, ožu 13th, 2021

Stanivuković traži uvođenje obveznog PCR testa za sve, osim za državljane Srbije

Gradonačelnik Banje Luke Draško Stanivuković u subotu je javnosti predstavio nove mjere zbog pogoršane epidemiološke situacije u tom gradu, ali i inicijativu za uvođenje obaveznog PCR testa za ulazak u BiH svima osim državljanima Srbije.

Inicijativa je da Gradski stožer uputi prijedlog Republičkom da se za ulazak u RS i BiH uvede obvezan PCR test, osim za Republiku Srbiju. Pojačan je pritisak na GP Gradiška, a građani iz drugih gradova gdje su restriktivnije mjere, kada govorimo o ugostiteljskim objektima, dolaze u Banju Luku što dodatno utječe da se situacija s pandemijom pogoršava, kazao je Stanivuković.

Prema pisanju lokalnih medija Stanivuković je na subotnjoj sjednici Gradskog stožera za izvanredne situacije sudjelovao putem video-linka s Kopaonika u Srbiji.

On smatra da ako građani iz BiH moraju imati negativan PCR test kada ulaze u Hrvatsku onda bi i svi strani državljani trebali imati isti princip za ulazak u BiH.

No, Stanivuković je iz inicijative izuzeo državljane Srbije bez obzira što istočni susjedi danima bilježe više od četiri tisuće novozaraženih na dnevnoj razini, dok Beograd uvodi lockdown tijekom vikenda.


uskrs ephzhb