Published On: Čet, stu 19th, 2020

STANIVUKOVIĆ: Dodik će pasti sam, ovo je početak njegovog kraja

Draško Stanivuković, novoizabrani gradonačelnik Banja Luke, rekao je večeras za N1 da je njegova pobjeda u ovom gradu početak kraja vladavine Milorada Dodika. Poručio je da će Pravdu za Davida vratiti na Trg Krajine.

Dodao je da on to ne misli već da zna da će tako biti i da će ”Dodik pasti sam”.

”Ovo je početak kraja vladavine Milorada Dodika. Ne mislim, znam. On će sam pasti. Ružan je termin ”rušiti”. To je oslobađanje. Imam želju izaći na politički megdan Miloradu Dodiku. I sad da je bio, lakše bi mi bilo njega pobijediti nego gospodina Radojičića. Preko 70 posto svih građana je mene ocijenilo kao pozitivnog političara s ocjenom da me veoma vole. Ja ću se u buduće četiri godine posvetiti Banjaluci. I aktivno ću sudjelovati u promjenama za dvije godine. Brod ne tone za pet minuta. Njihov brod će tonuti, probušeni su sa svih strana”, rekao je Stanivuković istaknuvši da želi od bavljenja politikom napraviti skromno zanimanje i najavivši da će na posao ići vlastitim automobilom, biciklom ili pješke kada to vremenske prilike dopuste.

Potom je dodao da će voditi mirnu politiku te poručio da tolerancija ima svoje granice. Istaknuo je da su se u prošlosti u Banjaluci dogodili brojni nemili događaji o kojima su gradonačelnici šutjeli te da će se to sada promijeniti.

”Ja ću prvi govoriti o tome. Sve ono što je u našoj nadležnosti bit će otvoreno i slobodno. Pravda za Davida na izravan i neizravan način je sudjelovala u jednoj promjeni koja se dogodila u Banja Luci. Prije dvije godine su dali svoj najveći doprinos. Kroz kampanju, mi smo tehnički surađivali, imali smo jednu konkretnu suradnju. Doprinijeli su ovom rezultatu. Nijedna inspekcija neće smjeti ukloniti srce koje se stavi na ušću kod Kastela”, poručio je Stanivuković.

Na pitanje zašto se slika s četničkom zastavom, Stanivuković je rekao da ”jedna lasta ne čini proljeće”.

”To je bio jedan lijep politički događaj, dva momka su tražila privatnu fotografiju i ta fotografija je isplivala. Jedna fotografija ne može biti obilježje jednog čovjeka. Uvijek se može pronaći jedna zlonamjernost. Moja politika je potpuna jasna, to jeste dio naroda kojem pripadam. Ja mislim da sam ja rekao što sam. Ja sam rodoljub, patriot, volim svoj narod u dubini duše, ali imam i ogromnu ljubav i poštovanje prema svakom drugom čovjeku i narodu. To sam ja, altruist, spreman sam da prošlost iza sebe ostavim. Ne želim da me politika tjera unazad”, istaknuo je gost Pressinga N1 televizije./HMS/