Published On: Čet, lis 10th, 2019

ŠTA SU TI MEDIJI DANAS: Potpisao je Washington i parafirao Dayton. A onda je sve svalio na Hercegovce

Krešimir Zubak danas se spominje kao čovjek koji je odbio potpisati Dayton. Dayton formalno stupa na snagu u Parizu. Kada ga potpisuje upravo Krešimir Zubak. Bosanac. Dobojlija. Gotovo Posavljak.

Krešimir Zubak je potpisao i Washingtonski sporazum. Nakon što ga je Zoran Buntić odbio potpisati. Tadašnji ministar pravosuđa. Inzistirao je na miješanim kantonima.

Krešimir Zubak je sudjelovao u formiranju Vlade Alijanse. Era je to najvećeg potopa hrvatskih nacionalnih prava u BIH.

Krešimir Zubak sudjelovao je i u radnoj skupini za izmjenu unutarnjeg uređenja Federacije BIH. Što je prilično indikativan podatak. Govorimo s jedne strane o UZP-u i kolektivnoj krivnji a onda vidimo kako posljednji predsjednik HercegBosne postaje ugledan ekspert međunarodne zajednice.

Je li Krešimir Zubak ucijenjen?

Ne znamo. No znamo da je malo ljudi koji su odredili sudbinu Hrvata u BIH koliko Zubak.

Iako su mediji sve okrenuli na Hercegovinu i Hercegovce.

Bio je to planski rađen projekt zavade Posavljaka, Hercegovaca i Hrvata Središnje Bosne.

Koji je išao do te razine da se Posavljake nagovaralo da ne izlaze na izbore u BIH jer su eto Hercegovci sve prodali.

A Hercegovce se u Daytonu ne spominje. Tek na 300 i nekoj stranici Holbrookove knjige možemo pronaći nekakvo Zubakovo javljanje.

Bio je tamo. Zar nije mogao inzistirati da se u Posavini, makar na tlu RS-a oformi jedna velika hrvatska mega općina? Bilo što?

Postoji dokument , sjednice Predsjedništva HRHB na kojem taj neki Krešimir govori o hitnoj potrebi preseljenja stanovništva iz Bosne u Hercegovinu. Što mislite zašto nikada nije objavljen?

Ako Krešimira Zubaka nazovemo ucijejnenim hrvatocidom  hoće li se naljutiti? Ako kažemo da bi voljeli da ga mater nikada rodila nije hoće li mu to biti teško za čuti?

I da, trebali ponavljati da nikad nismo dobili odgovor od federalnog ministra HDZ-a Jozić Matana, zašto ga je imenovao na mjesto šefa komisije za polaganje stručnih ispita. Ako je to zato da se nečim bavi, samo da više ništa ne potpisuje, razumijemo. Al neki odgovor bi bio pristojan.

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>