TAKO SU GOVORILI ŽBALIĆKE I BURIĆI: “Amerika ubija Palestince i stvorila je ISIS”

Jasmila Žbanić & Co. uputili su apel Ambasadi SAD-a u Sarajevu za uskraćivanje gostoprimstva budućem generalnom konzulu Ivanu Šušnjaru. U pismu naglašavaju kako (citiram) ”njegovo imenovanje predstavlja uvredu i za Sjedinjene Američke Države i principe tolerancije, demokracije i ljudskih prava na kojima počiva vaša zemlja”.

Tko poznaje svakodnevni rad ovih potpisnika znat će da se radi o klasičnom licemjerstvu kad se pozivaju na američku demokraciju i toleranciju. Tako ljigavo i bljutavo pismo nisam dugo pročitao! Samo pročitajmo što autori često pišu o SAD-u (često, ne uvijek, jer čuvaju guzove s obzirom da im SAD financira NGO-ve i od toga kupuju kruh):

1) Jasmila Žbanić u jednom od mnogih statusa anti-USA piše: “America invests 445 milion $ to support Israel’s army (source Al Jazeera) It means: by buying iPhone or any other US product we are sponsors of mass killings. Every Coca-cola our kid orders, one child in Gaza is sentenced to death. Today you don’t have to have Nazi swastika on your jacket, you just put your iPhone on the table. I do. Feeling like shit.”.

Međutim, Jasmila ko Jasmila, zna se uguziti, kako proračunu RH za neke filmove tako i Americi kad treba voditi kolo za svoj šovinizam.

2) I Zlatko Dizdarević se u pismu kune u SAD. Ali inače naš Zlajo piše da je ISIL samo farsa i projekt Amerike za svoje interese (http://m.slobodnadalmacija.hr/…/article…/276812/Default.aspx). Kaže Dizdarević da su američka demokratija, ljudska prava i slično samo izgovor za velike američke interese (kaže da je ISIL tu kao interes Amerike protiv Kine: (http://www.oslobodjenje.ba/pogl…/prica-o-isilu-je-samo-farsa). Izgleda, dakle, da i Zlatko čuva guzove pa potpiše tu i tamo da je Amerika zemlja tolerancije.

3) Također, Ahmed Burić se klanja američkoj toleranciji i vrijednostima zajedno s Jasmilom. On izražava sumnju u slobodu američkih medija i isto govori da je Amerika stvorila ISIL. Što je najgore, Burić kaže kako Amerika štiti delinkvente koje čine zločine (http://www.radiosarajevo.ba/…/kako-biti-charlie-i-ahmed-u-o…-).

4) Tu je i Mustapić.

5) O fratrima Bosne Srebrene ne treba puno govoriti, jer oni imaju (ako ga imaju) kršćanski univerzalni pogled na svijet, pa teoretski imaju malo drugačiji pogled na ljudska prava i toleranciju nego kako navedeno.

I to su ti ljudi koji se, eto, čas klanjaju SAD-ovoj demokraciji i ljudskim pravima i tako postanu najglasniji američki branitelji, čas rade protiv Amerike, Izraela i Židova i tako podižu antisemitizam u BiH i regionu. Nisko, jaaako nisko! Puno je nažalost toga danas!

Ivan Pepić l poskok.info