Published On: Pon, ruj 7th, 2015

ŠTO ONI MISLE TKO SU? Islamisti kršćanima ponudili tri mogućnosti

3“Ugovor o sigurnosti” sadrži zapovijedi kojih se svi kršćani moraju pridržavati. Zabranjeni su: podizanje crkava, izlaganje muslimana kršćanskim simbolima, kao i kršćanske molitve pred muslimanima
Samoprozvana “Islamska država” izdala je više ultimatuma za krćane na svojm teritoriju, ponudivši im tri mogućnosti: preći na islam, potpisati ugovor o ponašanju ili se iseliti.
Kako prenose sirijski izvori, islamisti su postavili ultimatum kršćanima na dijelovima teritorija koji kontroliraju, a jedan od njih je prihvatiti plaćanje poreza za nemuslimane.
“Ugovor o sigurnosti”, koji je sastavio lider ISIS-a Abu Bakr al-Bagdadi, sadrži zapovijedi kojih se svi kršćani moraju pridržavati. Zabranjeni su: podizanje crkava, izlaganje muslimana krišćanskim simbolima, kao i kršćanske molitve pred muslimanima. Strogo je zabranjeno podrivanje tzv. Islamske države i “sakrivanje špijuna”, javlja Srna.
Posebno su zabranjeni posjedovanje oružja i trgovina svinjetinom i vinom. Islamisti su objavili seriju fotografija koje prikazuju desetine kršćana koji su odlučili potpisati ugovor i platiti porez za nemuslimane. Kako navode lokalni izvori, Islamska država je oduzela kršćanima osobne dokumente.
Dnevnik.ba

14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare