Published On: Pon, lis 24th, 2016

Srušio se zrakoplov na Malti, među poginulima i pripadnici Frontexa?


Najmanje pet osoba poginulo je u padu malog zrakoplova koji je poletio s Malte prema Libiji. Zrakoplov se srušio oko 7.30 sati po lokalnom vremenu.
Spasioci tragaju za preživjelima, a The Independent javlja kako su se u zrakoplovu najvjerojatnije nalazili dužnosnici europske agencije Frontex.
Zrakoplov Metroliner, koji može prevoziti oko 10 osoba, srušio se nedugo nakon polijetanja. Vatrenu stihiju koja je ostala nakon pada zrakoplova snimio je londonski glumac Edward Degaetano koji je na Twitteru napisao kako se čini “da je pao vojni zrakoplov i zapalio se”.
Očevidac je ispričao za The Times of Malta kako se zrakoplov naglo nagnuo na desnu stranu odmah nakon što je poletio s aerodroma Luqa.
Navode kako je zrakoplov bio iznajmljen u Luksemburgu.
Frontex je na svojem Twitter profilu objavio kako zrakoplov koji se srušio na Malti nije bio angažiran od strane Frontexa.

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>