Published On: Mon, Aug 7th, 2017

SRPSKI TELEGRAF: “Danas najveći ustaša, a Tompson je nekad čuvao koze i služio Srbe”

Ima tih medija u Srbiji, koji ono baš, ali baš, veze nemaju s novinarstvom. Evo jednog teksta takve prirode:

Kao i svake godine, 5. avgusta, promoter ustaštva i nacionalne mržnje, samozvani hrvatski pjevač i nacionalista Marko Perković Tompson održao je i ove godišnjice Oluje koncert, ovog puta u Slunju na proslavi hrvatskog “Dana pobjede”. Pored koncerta bilo je drugih stravičnijih momenata kojima je jasno iskazivana mržnja prema Srbima, poput ustaškoh povika “Za dom spremni” i “Srbe na vrbe”. A vjerovali ili ne, nekad Tompson nije bio pjevač i zbog prirode posla kojim se tada bavio morao je da služi, čak i – Srbe!

I ove godine na 22. godišnjicu akcije “Oluja”, Hrvatska je lupila još jedan šamar svim Srbima, a naročito onima koji su bili u koloni od 250.000 duša te 1995. godine, kada su protjerani sa svojih vjekovnih ognjišta. A samo četiri godine prije stravičnog etničkog čišćenja Srba sa teritorije Hrvatske, jedan ugledni ugostitelj po imenu Marko Perković odlučio je da sa prvim granatama ostavi svoje konobarsko odjelo u koje je, obučen, između ostalih, služio i Srbe jer su tada i oni naseljavali Hrvatsku u velikom broju, obuče vojničku uniformu, uzme američku automatsku pušku po kojoj se i nazvao “Tompson”, i ode da “brani” svoju zemlju Hrvatsku od Srba. Mahom stanovništva preko 60 godina starosti.

 

Zaista junački podvig! Marko Perković rođen je, 27. oktobra 1966. godine u selu Čavoglave u Dalmatinskoj zagori. Ovaj “muzički marginalac” sve do 1991. godine čuvao je koze u podnožju Dinare u svom rodnom selu, a kada je došlo vrijeme da upiše školu, odlučio se za ugostiteljstvo. Pa je tako, kao i svaki konobar morao da poštuje onu “gost je uvijek u pravu”, kao i da služi čak i – Srbe!  A onda je vrli konobar sa gotovo nimalo istorijskog znanja, kao tinejdžer zavolio svoju gitaru koju je dobio na poklon od oca, počeo da piše pjesme koje su odgovarale tadašnjoj strukturi. A to kako piše pjesme, prosudite sami – prije bi se moglo reći da “uspješno pozajmljuje rifove i ideje”. Predstavio se, a to čini i dan danas, kao rok (?!) pjevač i kompozitor.

Najbizarnije u cijeloj priči što su njegovi koncerti zaista jedni od najposjećenijih u “Lijepoj njihovoj”, iako su, sa druge strane, zbog ekstremno desnih, antisemitskih i neoustaških stavova, zabranjivani u nekoliko evropskih zemalja.

Evo jednog njegovog “remek djela”:

Za Dom – spremni! Čujte srpski dobrovoljci, bando četnici, Stići će vas naša ruka i u Srbiji! Stići će vas Božja pravda to već svatko zna Sudit će vam bojovnici iz Čavoglava! *** Zbog Anice i bokala vina, zapalit ću Krajinu do Knina Zapalit ću dva, tri srpska štaba, da ja nisam dolazio đaba. *** Antikristi i masoni Komunisti ovi, oni Šire sotonske fraze Da nas poraze *** Sve ćemo ih silom otjerati, Domovini miran san donijeti, bježat će i proklinjati majku, što su došli u našu Hrvatsku

Inače, za njegovog rodnog mjesta, sela na reci Čikoli, Čavoglava, nije bilo na predratnim mapama, dok ga sam nije “opjevao”.

I ta pjesma postaje svojevrsna ustaška himna.

U spotu žestokog ritma u grupi ljudi u maskirnim uniformama izdvaja se jedan dugokosi i krezubi mladić – naš vrli konobar Tompson, glavom i bradom.

Naravno, u međuvremenu je popravio zube i skratio kosu, pa preko braka sa hrvatskom pop zvezdom Danijelom Martinović pokušao da se probije na muzičku scenu, ali kako mu to nije baš pošlo za rukom, preorijentisao se na utaške tvorevine, i tako počeo da podilazi svakoj vlasti i pjeva za njih kad god je potrebno promovisati ekstremne stavove. Danas je oženjen Sandrom sa kojom ima petoro djece. (Telegraf.rs)