Published On: Uto, ožu 14th, 2023

SRPSKI MINISTAR: Trebamo uvesti sankcije zemlji agresoru

Srpski ministar gospodarstva Rade Basta je u objavi na Instagramu zatražio od vlade Srbije da se hitno izjasni o uvođenju sankcija Rusiji zbog agresije na Ukrajinu, javlja Nova.rs. Njegov prijedlog je podržao ministar bez portfelja i potpredsjednik Socijalističke partije Srbije Đorđe Milićević.

“Naša zemlja već plaća veliku cijenu zbog neuvođenja sankcija Rusiji i to postaje neizdrživo. Ja kao ministar gospodarstva gledam koliki se pritisak vrši na predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, a da mi šutimo, to ne mogu prihvatiti. Zato sam za uvođenje sankcija Rusiji, stojim uz predsjednika Vučića u obrani državnih i nacionalnih interesa i imam apsolutno povjerenje u njega. Zato od vlade Srbije i svih ministara tražim da se izjasne po ovom pitanju”, napisao je Basta.

“Sukobu se ne vidi kraj, a razuma je ponestalo”

Podsjetio je kako je i Srbija kroz povijest bila suočena sa sankcijama i da je narod trpio teške ekonomske posljedice. Tvrdi kako upravo iz navedenih razloga Srbija još uvijek nije donijela odluku o uvođenju sankcija Rusiji i da su se nadali kako će “prevladati razum i da će dvije strane sjesti za pregovarački stol”.

“Nažalost, s protokom vremena suočeni smo s jednom novom realnošću. Sukobu se ne vidi kraj, a razuma kao da je ponestalo. U sukobu velikih uvijek stradaju male države i uslijed globalnih previranja Srbija je suočena sa strahovitim pritiscima”, upozorio je Basta.

“Srbija ima ozbiljnu, odgovornu i samostalnu politiku”

“Od početka rata osuđujemo rusku agresiju na Ukrajinu, ali istovremeno štitimo nacionalne interese u odnosima s Ruskom Federacijom. Zbog toga se u prvi mah nismo pridružili velikom broju zemalja koje su uvele sankcije zemlji agresoru. Ipak, situacija se svakim danom sve više komplicira, a zapadne zemlje oštro zamjeraju Srbiji zbog toga što se nije priključila sankcijama”, dodao je srpski ministar.

Smatra da će srpska vlast na čelu s Aleksandrom Vučićem učiniti sve kako bi sačuvala mir i stabilnost.

“Ekonomija je ključna za Srbiju i zato kao ministar gospodarstva ukazujem kako i pored teške vanjskopolitičke situacije moramo sačuvati gospodarski rast i boriti se da naši građani bolje žive. Srbija ima svoju ozbiljnu, odgovornu i samostalnu politiku i nastavit će štititi svoje građane”, zaključio je Basta./HMS/

guest
5 Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare
LEPI SRBA
LEPI SRBA
16 dana prije

UAAAAAA IZDAJNIK U APS SA NJIM BRE.KO DIRNE U MAJKU RUSIJU OSTAT CE I BEZ RUKE I BEZ BARJAKA.ZIVELA RUSIJA ZIVELA SRBIJA.

Last edited 16 dana prije by LEPI SRBA
Croatos
Croatos
16 dana prije

To Vučić pušta probne balone.

Anonimac
Anonimac
16 dana prije

Igraju se svojim glavama.

Igbala Rabija Munira Sebija -Sex i GroOd
Igbala Rabija Munira Sebija -Sex i GroOd
Šta ti kažeš na ovo?  Anonimac
16 dana prije

Ko se igra svojim glavama?

Igbala Rabija Munira Sebija -Sex i GroOd
Igbala Rabija Munira Sebija -Sex i GroOd
16 dana prije

Naravno sa se trebaju uvesti sankcije Ukrajini za ono sramno skandiranje na utkamici Dinamo Kijev-Dinamo Zagreb,nzm što se do sad čekalo

Last edited 16 dana prije by Igbala Rabija Munira Sebija -Sex i GroOd