Srpski ministar pravde u Hagu obilazi Mladića i Karadžića, ali ne i Šešelja

Ministar pravde i državne uprave Srbije Nikola Selaković posjetiće danas u Sheveningenu, pored ostalih, Ratka Mladića, Dragoljuba Ojdanića, Radovana Karadžića, Nikolu Šainovića, Sretena Lukića i Nebojšu Pavkovića, ali ne i Vojislava Šešelja, prenosi Blic.
Selaković će službeno posjetiti srpske državljane pritvorene u pritvorskoj jedinici Haškog tribunala i razgovarati s njima. On će tako postati prvi srpski ministar pravde koji će obići državljane te zemlje koji u čekaju pravomoćne presude Haaškog tribunala zbog optužbi za ratne zločine na prostoru bivše Jugoslavije.
Srpski ministar će obići Ratka Mladića, Dragoljuba Ojdanića, Radovana Karadžića, Zdravka Tolimira, Vinka Pandurevića, Vlastimira Đorđevića, Nikolu Šainovića, Sretena Lukića, Nebojšu Pavkovića, Vladimira Lazarevića i Franka Simatovića. Kako piše beogradski list, posjeta lideru SRS Vojislavu Šešelju u pritvorskoj jedinici nije u planu.
Selaković je jučer u Haagu razgovarao da najvišim dužnosnicima Tribunala za bivšu Jugoslaviju i prenio im nezadovoljstvo Srbije zbog oslobađajućih presuda tog suda u slučajevima Gotovina i Markač i Ramush Haradinaj. Tijekom sastanaka je pokrenuto i razmatranje mogućnosti srpski osuđenici tog suda kazne služe u Srbiji.

more recommended stories