Published On: Uto, lip 18th, 2019

Srpski mediji pišu da su pijani Hrvati htjeli tući zvezdaša, organizatori kažu: ‘Riječ je o verbalnom incidentu’

Nogometnu utakmicu limača Hrvatskog dragovoljca i srpskog kluba Čukaričkog na 10. međunarodnom turniru Alpas Cup u Velikoj Gorici zasjenio je incident, tvrde srpski mediji. Navodno su roditelji igrača Dragovoljca upali na teren i krenuli na Đorđa Aćimovića, trenera dječaka Čukaričkog i sina legende Crvene zvezde Jovana Kuleta Aćimovića.

” Petorica su uletjela na teren, a ja sam ih pokušao smiriti. Krenuli su na mene, ali su svi ostali skočili na moju stranu. Mislim tu na roditelje drugih klubova, pa i Dinama. Spriječili su da dođe do fizičkog obračuna”, rekao je Đorđe Aćimović.

On smatra da su iz organizacije trebali predvidjeti probleme pa utakmicu premjestiti s pomoćnog na glavni teren, gdje su tribine udaljenije od travnjaka.

Organizatori turnira za 24sata su potvrdili kako je do incidenta doista i došlo, ali da se radilo samo o verbalnom incidentu, pijanim gledateljima koji su počeli vikati. Ističu da su dobili pohvale djece, a hvali ih i trener momčadi australskih Hrvata.

Srpski mediji ovu priču donose na svoj način, a neki čak tvrde da je kod osoba koje su vikale riječ o ratnim veteranima.

Dječaci bugarskog Nacionala pobjednici su desetog izdanja Alpas kupa na Udarniku.