Published On: Sri, kol 22nd, 2018

SRPSKI MEDIJI BIJESNI NA BAJAGU: Stidi se pred hrvatskim braniteljima što je pjevao u Kninu 1993

Predsjednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta danas je izrazio žaljenje zbog izjave pjevača Momčila Bajagića Bajage koju je dao televizji N1, u kojoj je rekao da razumije nezadovoljstvo hrvatskih branitelja koji su bili protiv njegovog nastupa u Karlovcu.

To, po ocjeni Linte, ukazuje da se se “on (Bajaga) slaže sa lažnom i besmislenom tezom hrvatskih branitelja i hrvatske države da su Srbija i krajiški Srbi izvršili agresiju na Hrvatsku”.

“Osim toga, Bajaga se u razgovoru s novinarkom TV N1, uoči koncerta u Varaždinu, svim silama trudio da se opravda da u Kninu 1993. godine nije pjevao četničke pjesme, odnosno da nije pjevao pjesmu ‘Armija srpski’. Bajaga treba biti ponosan što je 1993. godine pjevao u Kninu za svoj narod, a ne da sve to sada negira da bi … mogao nastupa u današnjoj Hrvatskoj, gdje se otvoreno rehabilitira zlikovačka ustaška ideologija i ustaški pozdrav ‘Za dom spremni’ ” , rekao je Lint.

Linta je izrazio žaljenje i zbog toga što je Bajaga “prešutio” tvrdnju novinarke da je 1993. godine u Kninu nastupao na okupiranom području, već da je srpski narod na tom području “živio stoljećima”.

“Srpski narod je na svom području stvorio Republiku Srpsku Krajinu s ciljem da ostane u Jugoslaviji i da se obrani od agresije proustaškog i separatističkog režima Franje Tudjmana. Nažalost, nije uspio u tome zbog nekoliko razloga “, rekla je Linta.

Bajagov koncert objavljen 3. rujna otkazan je prošlog tjedna zbog pritiska branitelja. Nakon otkazivanja, organizatori su najavili da će umjesto toga pojaviti Cold Beer, koji je odbio poziv. Bajaga je pozvao svoje poteze na Schmekere i rekao kako će obožavatelji uskoro čuti njihovu zajedničku pjesmu.

Nakon što je otkazan koncert Momčila Bajagića Bajage na Danima piva u Karlovcu, i bivši pripadnici 7. gardijske brigade “Pume”, zatražili su da mu se otkaže gostoprimstvo u Varaždinu. Na to je reagirao gradonačelnik Ivan Čehok koji je rekao da je Bajaga već nastupila u tom gradu i da ovo mjesto nije Karlovac.

 

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare