Published On: Pon, sij. 22nd, 2018

Srpski izbornik: Hrvati, 40 godina smo bili braća. Ne ostavljajmo djeci oluje i klanje

“OČEKUJEM od naše braće Hrvata da nas podrže”, poručio je srpski izbornik Jovica Cvetković uoči današnje utakmice na rukometnom Europskom prvenstvu protiv Francuske (18:15).

Srbija je ostala bez šansi za prolazak dalje, ali iznenađenjem protiv Francuske može pomoći Hrvatskoj u borbi za polufinale.

Njegova izjava jučer je bila jedna od glavnih tema na prostoru bivše Jugoslavije…

“Vidim da je moja izjava izazvala burne reakcije na svim stranama, ali znam što sam rekao bez trunke kajanja. Što kažem to i mislim. Živjeli smo 40 godina kao braća, pomiješane krvi, zajedničkih slava, Božića i Bajrama, bilo nam je lijepo. Izrekao sam istinu koja ne smije da se kaže”, objasnio je Cvetković.

Smatra da događaje iz bliske prošlosti ne treba zaboraviti, ali treba oprostiti zbog ljepše budućnosti.

 “Hoćemo li šutjeti i pokazati da smo mrtvi, samo toga nismo svjesni, već čekamo da nam jave? Hoćemo li djeci narednih 40 godina ostaviti pogrome, oluje, klanje ili pokazati da postojimo dajući im djelić našeg sretnog djetinjstva kad nismo znali za razlike među ljudima? Hoćemo li ih ostaviti u getima malih državica ili otvoriti širinu naše prošlosti kada su nam svi putevi u svijetu bili otvoreni? Hoćemo li se zadovoljavati što ovakvi mali, ništavni i slijepi predstavljamo WC Europe? Ne, ne bi trebalo zaboravljati, ali treba praštati zbog budućnosti naše djece.”

Za kraj je poručio da ga ne zanima politika koja dijeli ljude.

“Baš me briga za sve “velikosrbe”, “velikohrvate”, “velikobošnjake” i “velikoalbance” koji našoj i svojoj deci kopaju grobove.”

Rezultati by SofaScore

 

index.hr

Pošalji ovaj članak prijateljima:

Pravila ponašanja na Poskok.info ilitiga po stranjski Disclaimer