Published On: Ned, ožu 17th, 2013

Srpske tvrtke obnavljaju Irak

Beograd — Osam građevinskih tvrtki iz Srbije tokom posjete Iraku usuglasili su modalitete njihovog učešća u obnovi i izgradnji novih infrastrukturnih objekata u Iraku.
Kako je priopćilo resorno ministarstvo, srpski delegacija koju je predvodio državni tajnik u Ministarstvu trgovine Stevan Nikčević, je u Iraku razgovarala s iračkim ministrom građevina Muhamedomal Daradžijem i direktorima državnih građevinskih kompanija.
Predstavnici srpske i iračkih tvrtki specijaliziranih za izgradnju cesta, mostova, stambenih i javnih objekata, isporuku materijala i opreme, dogovorili su formiranje mješovitih poduzeća u cilju zajedničkog sudjelovanja na natječajima i realizaciji projekata u Iraku.
Među najznačajnijim projektima su izgradnja mreže autoputeva, kao i podizanje novih škola, bolnica i stambenih naselja.
Predstavnici dvije strane potpisali su i memorandum o tehničkoj suradnji, zahvaljujući kome će srpski poduzećima u Iraku biti omogućeno brže i lakše otvaranje predstavništava, a predviđeno je i da u svibnju, u cilju produbljivanja dogoverenog partnerstva, Srbiju posjeti iračka delegacija, koja će obići naše najznačajnije građevinske tvrtke.
U Iraku su boravili predstavnici poduzeća “Energoprojekt”, “Naprijed”, “Putevi Užice”, “Jedinstvo Užice”, “Goša montaža”, “Antikor”, “Milinković kompani” i “Bak doo”, navedeno je u priopćenju.