Published On: Sub, lip 11th, 2022

SRPSKA PROPAGANDA ŠIRI LAŽ: Tvrde da je u Srbiji s gomilom keša i dragulja uhićen ovaj simpatični bivši šef ukrajinske tajne službe

Ukrajinac Andrij Naumov, jedan od čelnika ukrajinske obavještajne službe SBU kojeg je predsjednik Ukrajine Volodimir Zelenskij smijenio 31. ožujka optuživši ga za veleizdaju, uhićen je u Srbiji, javlja ukrajinski portal NV.

Srbijanska policija izdala je priopćenje iz kojeg proizlazi da je Naumov priveden, ali se ne navodi njegovo ime.

Prema dosad raspoloživim informacijama, Naumov je uhićen na jugu Srbije zajedno s jednim njemačkim državljaninom, navodno njegovim vozačem, pod sumnjom za pranje novca.

O njihovom privođenju, srbijanski MUP, objavljujući samo njihove inicijale, izvijestio u srijedu navodeći da su im granični policajci na prijelazu Preševo sa Sjevernom Makedonijom pronašli 607.990 eura i 124.924 dolara u gotovini te dva draga kamena – smaragda. Ni novac ni drago kamenje nisu prijavili te ih se tereti da su oboje stekli kriminalnim aktivnostima te s njima pokušali napustiti Srbiju.

Foto: MUP Srbije

Naumovu i njegovu suputniku prijeti kazna u trajanju od jedne do 12 godina zatvora, no ukrajinski mediji pišu da postoji strah da bi, zbog činjenice da Naumov raspolaže brojnim ukrajinskim državnim tajnama, on mogao pokušati trgovati njima u zamjenu za svoju slobodu. U tom kontekstu navode i činjenicu da je na čelu MUP-a u Srbiji Aleksandar Vulin, političar blizak Kremlju./HMS/

guest
2 Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare
Anonimac
Anonimac
2 mjeseci prije

Kada se žbiri zaigraju meci frcaju.Ima ih svugdje najviše u BiH (Sve studenti sa 35 i više godina), Hrvatskoj, Srbiji, a nema obavjesne ili kontraobavijesne službe u svijetu koja nije zastupljena na područjima država nastalih raspadom ex Yu, od Slovenije do Makedonije.

Last edited 2 mjeseci prije by Anonimac
Srbče
Srbče
2 mjeseci prije

Računajte da je NAumov već u Ruskoj bazi u Nišu na propitivanju.I da upravo iznosi neke zanimljive podatke oko biološkog oružja po ukrainskim laboratorijama.