Published On: Pet, stu 16th, 2018

Srpska premijerka: ‘Nakon trinaest godina suđenja, Haag duguje Šešelju najmanje tri godine života’

Predsjednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić gostovala je u emisiji ”Conflict Zone” na Deutsche Welle gdje se, izbačena iz takta, prepirala engleskim voditeljem Timom Sebastianom koji ju je ispitivao o aktualnim temama većinom vezanim za Srbiju.

Kako smo već pisali, Brnabić je u izjavila da se u Srebrenici nije dogodio genocid. No, tu se nije zaustavila, već je rekla da Haag duguje Šešelju tri godine života. Također, zdušno je stala u obranu ratnog zločinca.

Sebastian ju je pitao je li joj u redu da su ratni zločinci rehabilitirani u javnom životu Srbije.

”Ti ljudi su… Što vi hoćete da uradim s njima? Ako su osuđeni, izdržali kazne i pušteni… Hoćete da ih zatočimo negdje u Srbiji tako da im nitko više ne vidi lice?”, rekla je Brnabić.

“Hoćete li vi da sjede u parlamentu kao Vojislav Šešelj? Čovjek koji kaže da je ponosan na sve ratne zločine koji su mu pripisani”, rekao je na to Sebastian.

“Želim vas podsjetiti, pošto pričamo o vladavini prava, da se Vojislav Šešelj dobrovoljno predao Tribunalu u Hagu. Suđenje je trajalo trinaest godina. Je li to ono što zovete vladavinom prava? Onda je oslobođen i vratio se u Srbiju, a onda…”, rekla je Brnabić, a Sebastian ju je opomenuo da je ta presuda preinačena.

“Preinačena je. Ali trinaest godina suđenja…”, rekla je Brnabić i dodala: “Dakle duguju mu najmanje tri godine života.”

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare