Published On: Sub, lis. 7th, 2017

SREDIŠNJI ODBOR HDZ BiH: Politička situacija u BiH nije dobra

Na Kupresu je održana peta proširena sjednica Središnjeg odbora HDZ-a BiH, na kojoj se između ostalog razmatrana aktualna politička situacija u Bosni i Hercegovini, te se razgovaralo o funkcioniranju izvršne i zakonodavne vlasti u Bosni i Hercegovini, kao i analizi iz programa rada HDZ-a BiH nakon lokalnih i općih izbora, prenosi Hrvatski Medijski Servis.

Također na sjednici su razmatrana i sva otvorena politička pitanja u Bosni i Hercegovini.

Središnji odbor HDZ-a BiH u proširenom sastavu nakon rasprave usvojio je sljedeće zaključke:

1.Politička situacija u BiH nije dobra i ne doprinosi izgradnji dobrih odnosa i povjerenja među narodima, što je pretpostavka opstojnosti, stabilnosti, sigurnosti i boljeg života u BiH. Ovakva situacija svakako utječe na EU i NATO put Bosne i Hercegovine. Stoga će HDZ BiH i u narednom razdoblju učiniti sve da se kroz političke institucije donesu ključne odluke za stabilizaciju političkog sustava. A sve u cilju podizanja životnog standarda i osiguranja boljih uvijeta za život svakog čovjeka u BiH.

2.Središnji odbor HDZ-a BiH zadužuje političke predstavnike (članstvo) svih organizacijskih oblika stranke, utemeljitelje, branitelje, mladež, zajednicu žena, da organiziraju obilaske svih temeljnih ogranaka u cilju ispunjavanja preuzetih programskih obaveza.

3.Do kraja godine kroz institucije vlasti gdje HDZ BiH ima svoje dužnosnike, učiniti sve kako bi se donio proračun za narednu 2018. godinu i kako bi se osiguralo normalno funkcioniranje vlasti na svim razinama u BiH.

4.U narednom razdoblju učiniti sve da se kroz zakonodavnu i izvršnu vlast u BiH stave na Dnevni red sva pitanja iz programa stranke, koja do sada nisu raspravljana. (pitanja branitelja, oblast socijalnih prava, obrazovanje, mladi, gospodarstvo i dr.) kako bi ispunili preuzete obaveze.

5.Središnji odbor HDZ-a BiH poziva svoje dužnosnike na svim razinama vlasti na odgovorno i ponašanje u skladu s kodeksom HDZ-a BiH, stoji u priopćenju Ureda za informiranje HDZ BiH./HMS

Pošalji ovaj članak prijateljima:

Pravila ponašanja na Poskok.info ilitiga po stranjski Disclaimer