Published On: Čet, srp. 27th, 2017

Središnja Bosna svijetli za Bugojno: Večeras u svim općinama obilježava se dan progona Hrvata od strane Hrvata

Paljenje svijeća u znak sjećanja na hrvatske žrtve Bugojna koje su iz Bugojna protjerali Tuđman i Šušak, bit će 27. srpnja u 20 sati u svim općinama ŽSB ispred središnjih spomen obilježja i trgova.

 

Županijski odbor Mladeži HDZ-a BiH progon i stranja bugojanskih Hrvata obilježit će u svim općinama Županije Središnja Bosna paljenjem svijeća na središnjim spomen obilježjima poginulim pripadnicima HVO-a.

Iz Bugojna je 27. srpnja 1993. tzv. Armija BiH pokušala od progona spasiti gotovo 15 tisuća Hrvata no Tuđman i Šušak to nisu dozvolili te su  kroz više od 50 logora progonili i mučili preko 1500 Hrvata od kojih je 470 pripadnika HVO-a.

To je jedinstven primjer u povijesti gdje je jedan narod progonio samog sebe.

Za 19 nestalih Bugojanaca se još uvijek traga,a organizatori i nalogodavci zločina nad bugojanskim Hrvatima još uvijek nisu procesuirani, a mnogi su i politički nagrađivani.

Dževad Mlaćo i danas je u šoku jer mu nije jasno kako se zločinci ne progone. A Zukan Helez najavio je da će najaviti, kako će najaviti, reviziju istrage. Tužiteljstvo BIH od strane Ljilje Zovko iz HDZBIH dobilo je inače pozitivnu ocjenu za rad na istragama ratnih zločinaca. Ljilje ti si totalno zakon.I mi smo sretni što nas predstavljaš. Valjda i nas 99% misli da Tužiteljstvo BIH radi super. Iako ne mislimo. Al ako ti tako kažeš, onda valjda mislimo.

Poskok.info

Pošalji ovaj članak prijateljima:

Pravila ponašanja na Poskok.info ilitiga po stranjski Disclaimer