Published On: Sri, stu 22nd, 2017

SREBRENICA PROGOVARA Bošnjaci znaju da nije kriv cijeli srpski narod, nego oni koji su zločin naredili i počinili

Današnja presuda Ratku Mladiću imat će najviše utjecaja na stanje u Srebrenici, mjestu u kojem se dogodio genocid. Kakve se reakcije očekuju, kakvog će utjecaja imati presuda na proces pomirenja i život u toj općini, i što kaže bivši načelnik općine Srebrenica.

– S obzirom na to da sam poznavatelj međunarodnog humanitarnog prava, a s druge strane, i preživjela žrtva genocida te nekadašnji načelnik općine Srebrenica, mogu reći kako, ako uzmemo sve dosadašnje presude na Haaškom sudu u obzir, osuđene visokopozicionirane časnike Vojske RS-a, Radovana Karadžića, kao najodgovornije osobe sustava institucija RS-a, ne mislim da bi se moglo nešto drugačije dogoditi osim osuđujuće presude, piše VL.

Riječ je o osobi koja je najodgovornija za zločine u BiH, ali djelomično i Hrvatskoj. Očekujem najrigorozniju presudu koja će, u smislu njegova narušenoga zdravlja, biti doživotna za njega. Očekujem i kako će ovom presudom biti nadoknađeno ono što je propušteno kod Karadžića, da se obuhvate zločini i za druge općine osim Srebrenice te da budu označene kao genocid.

Ipak, ovo je prvostupanjska presuda, sigurno će biti žalbi na nju…

0 0 glasovi
Ocjena članka
guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
14.7K
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x