Published On: Čet, velj 14th, 2013

"Srbin sam, i živim za dan kad će u Beogradu svirati hrvatska himna bez ijednog zvižduka"

Mario Stanić možda ni ne sluti kakav odjek imaju kolumne koje piše za portal Igralište.hr. Njegovi zanimljivi, oštri i britki komentari već neko vrijeme predmet su rasprava, uglavnom su hvaljeni, a komplimente na zadnju kolumnu dobio je iz Srbije.
Podsjetimo, u njoj Stanić piše kako je apsurdno da samo Srbija može spasiti hrvatski nogomet, a tekst je došao do bivšeg srpskog nogometaša Srđana Bajčetića, svojedobno igrača Crvene zvezde, Celte i Vojvodine, koji mu je u pismu poručio:
“Obraćam se njemu jer jedino njega poznajem, mada sumnjam da će ovo što pišem ikada dospjeti do njega, ali…
Iskreno me je dirnuo članak koji je Mario napisao u povodu iduće utakmice između Hrvatske i Srbije. Ne zato što je sve što piše poučno i istina, nego što mi je izuzetno drago što je Mario i pored toga što je postigao sjajnu igračku karijeru i zaradio dosta novca, u duši ostao onakav kakvog sam ga prvi put upoznao u kadetskoj reprezentaciji bivše Jugoslavije.
Mislim da tekstovi kao ovaj trebaju služiti kao nastavno gradivo u školama i fakultetima kako u Hrvatskoj tako i u Srbiji, Bosni… Iskreno sam ponosan što sam imao priliku upoznati ga i u jednom kratkom razdoblju biti drug (za mene i prijatelj) Mariju jer mislim da ljudi poput njega mogu omogućiti uspostavljanje pravih odnosa između dvaju naroda.
Uzgred, moje je ime Srđan Bajčetić, bivši nogometaš C. Zvezde, Celte, Vojvodine… i po nacionalnosti sam Srbin.
P. S. Ja kao Srbin živim za dan kada će u Beogradu svirati hrvatska himna i da se ne čuje ni jedan zvižduk. Ne vjerujem da ću to doživjeti, zviždi se i drugim himnama, a kamoli Hrvatskoj.”
vecernji.hr