Published On: Čet, velj 21st, 2013

Srbin optužen zbog ubojstva u Vukovaru

U Hrvatskoj podignuta optužnica protiv 53-godišnjeg Srbina BL zbog ubojstva 21-godišnjice mladića AL koji je izvučen iz kolone zarobljenih civila u Vukovaru dan nakon pada tog grada u studenome 1991.

Županijsko državno odvjetništvo podiglo je optužnicu protiv 53-godišnjeg Srbina B.L. zbog, kako se navodi, ubojstva 21-godišnjice mladića AL koji je izvučen iz kolone zarobljenih civila u Vukovaru dan nakon pada tog grada 19. studenog 1991. godine. Optužnica B.L. tereti za kazneno djelo ratnog zločina protiv civilnog stanovništva počinjenog 19. studenog 1991., nakon što su Vukovar okupirale jedinice JNA i pridružene paravojne formacije, kojima je i sam pripadao, javila je Hina. 
Prilikom kretanja zarobljenih civila Ulicom Nikole Tesle protivno odredbama međunarodnog ratnog i humanitarnog prava s još jednim pripadnikom paravojnih formacija iz kolone je izdvojio tada 21-godišnjeg A.L. i usmrtio ga rafalom iz automatske puške. 
Optuženi je na izdržavanju zatvorske kazne koja ističe sredinom ožujka ove godine, pa je istražnom sucu Županijskog suda predloženo određivanje istražnog zatvora zbog opasnosti od bijega i posebno teških okolnosti pod kojima je djelo počinjeno