Published On: Pon, pro 5th, 2016

Srbija sigurno grabi prema članstvu u EU unatoč Rusiji

Povjerenik za susjedsku politiku i proširenje Europske unije Johannes Hahn uvjeren je da će se države članice EU suglasiti da se do kraja godine otvore nova pregovaračka poglavlja sa Srbijom, a uoči redovita posjeta Beogradu u ponedjeljak srbijanskom je tisku izjavio da Unija i njezine članice imaju ‘čvrsta stajališta’ o prijemu Srbije u članstvo.
‘Želim biti vrlo jasan: stajalište EU i njezinih država članica za pristupanje Srbije EU je čvrsto. Svi s dobrodošlicom dočekujemo Srbiju u europsku obitelj, kojoj ona i pripada. Ne bi trebalo sumnjati u to’, izjavio je Hahn za list Politika uoči današnjih razgovora s državnim dužnosnicima u Beogradu.
‘Ono što mogu reći je da je Europska komisija već pripremila teren za to’, istaknuo je Hahn, ocijenivši da je ‘Srbija na dobrom putu’ i da su već otvorena četiri vrlo važna poglavlja.
Europski povjerenik istodobno je poručio ‘da je sada potreban naporan rad, ali i ustrajnost’, naglasivši kako ‘proširenje nije samo stvar tehnike i otvaranja ili zatvaranja poglavlja’ već je riječ ‘o zajednickim strateškim interesima’.
tportal.hr

 
 

guest
nije obvezno
0 Komentari
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x