Published On: Wed, Jun 8th, 2016

Srbija novu Vladu dobija do 16. lipnja ili desetak dana kasnije

Kandidat za predsjednika Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras, nakon razgovora s predstavnicima nekoliko stranaka, da su neke dileme oko toga tko će biti u novoj srbijanskoj vladi razjašnjene, a da su se pojavile neke nove.

“To je uvijek dobro, razgovarao sam s ljudima koji u najvećem dijelu ne misle isto ili slično po brojnim pitanjima, to je dokaz da možemo razgovarati i dokaz drugačije atmosfere u Srbiji za koju vjerujem da ćemo svi zajedno uspjeti da je napravimo u budućnosti”, rekao je Vučić za RTS nakon konsultacija u Skupštini Srbije, prenio je Tanjug.

Dodao je da se i dalje nada da će vlada biti formirana do 16. lipnja, a ako se bude kasnilo to će biti, kako kaže, do deset dana.

“Brzo ćemo završaviti i to mnogo prije roka. Neki su birali vladu u posljednja 24 sata”, rekao je Vučić.

Na pitanje hoće li biti promijenjeni zakoni o vladi i ministarstvima, Vučić je naveo da je to moguće.

Kaže da je prihvatio pročitati brojne prijedloge onih koji su došli razgovarati, da su to bili vrlo konstruktivni razgovori s najvećim brojem njih, da je neke stvari naučio, neka saznanja sugovornicima prenio.

Po Vučićevim riječima, nakon kozultacija s predstavnicima manjina i unutar koalicije i Srpske napredne stranke (SNS), riješit će se barem dilema tko će biti u novoj vladi.

Vučić navodi i da će sa SPS-JS nastaviti razgovore, kao i s još nekima i to uskoro.

Upitan da li to što se najviše u razgovoru zadržao s LDP znači da će ta stranka ući u vladu, Vučić je rekao da misli da su se sve stranke podjednako zadržale, osim onih koji su se novinarima žalili, a da je konrektno na tom sastanku razgovarao s Čedomirom Jovanovićem i Nenadom Čankom, zbog čega je trajalo nešto duže.

Rekao je i da je nemoguće u ovom trenutku odgovoriti na pitanje hoće li LDP biti u vladi.

Na pitanje o razgovoru s liderom radikala Vojislavom Šešeljem i je li se, kao što je Šešelj rekao, osjećao kao da prvi put razgovaraju, Vučić je odgovorio da nije imao taj osjeća, da je to bio pristojan i učtiv razgovor, kao i da je, kada je vidio da je Šešelj sam došao na sastanak, odlučio i on biti sam.

“Nismo se slagali oko nekih stvari, oko nekih jesmo. Ne mogu govoriti o srdačnosti, ali bilo je pristojno”, rekao je Vučić.

Dnevnik.ba