Published On: Sri, ožu 2nd, 2022

“Srbija i BiH se jedine nisu usuglasile sa stavom EU o Ukrajini”

Nakon što je danas Europski parlament usvojio rezoluciju kojom osuđuju rusku agresiju na Ukrajinu, komentirali su i stav Bosne i Hercegovine i Srbije prema ovom sukobu naglašavajući da su ove dvije zemlje jedine na Zapadnom Balkanu koje se nisu usuglasile sa stavom Europske unije (EU).

Vodeći zastupnici Europskog parlamenta su također istaknuli da žale zbog nepridruživanja Srbije sankcijama EU protiv Rusije.

Nakon usvajanja gore pomenute rezolucije, izdali su i priopćenje o Srbiji.

“Jedinstvo međunarodne zajednice u suprotstavljanju Putinovoj agresiji na Ukrajinu je od suštinskog značaja za svaki pokušaj da se potakne mir i da se izbjegne širenje rata Kremlja. Očekujemo da se Srbija u potpunosti uskladi sa zajedničkom vanjskom i sigurnosnom politikom Europske unije, uključujući sankcije usvojene protiv režima u Rusiji. Ovo vidimo kao važan i hitan signal da Srbija podržava principe i vrijednosti Europske unije i da je posvećena zajedničkom radu s europskim partnerima u pravcu mira. Međunarodna situacija se dramatično promijenila od prošlog tjedna i nema mjesta za umirivanje situacije s agresorom”, naveli su iz Europskog parlamenta, prenosi N1.

Dodali su i to da je Vlada Srbije usvojila u nedjelju zaključak Vijeća za nacionalnu sigurnost o krizi u Ukrajini.

“U zaključku od 15 točaka se navodi da su za Srbiju Rusija i Ukrajina uvijek bile prijateljske zemlje i da je Srbija pružala punu i principijelnu podršku principima teritorijalnog integriteta Ukrajine. U zaključku je navedeno i da će se Srbija, kada je riječ o sankcijama, rukovoditi isključivo zaštitom vlastitih vitalnih ekonomskih i političkih interesa. Iako Srbija podržava teritorijalni integritet Ukrajine, ona je odbila da se uskladi sa sankcijama EU protiv Rusije i nije nedvosmisleno osudila rusku vojnu agresiju. Srbija zajedno s Bosnom i Hercegovinom, ovakvim pozicijom su jedine preostale zemlje Zapadnog Balkana koje se nisu usuglasile sa stavom EU”, poručili su iz Europskog parlamenta./HMS/

guest
4 Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare
Pod Orjenom
Pod Orjenom
2 mjeseci prije

O ovome će istorija pisati kao o onim ljudima koji su se suprostavili Hitleru unutar Evrope 1933-1945. Neka krepa prokleti Rajh 🇪🇺

God🇺🇲❤Bless🇧🇦❤America🇺🇦
God🇺🇲❤Bless🇧🇦❤America🇺🇦
2 mjeseci prije

Ne BiH,vecina BiH gradjana je uz Ukrajinu.Protiv je Dodik i njegova krezuba sirotinja.To Zapad dobro zna,tako da ce Dodik dobro da izvisi zbog ovog.

Last edited 2 mjeseci prije by God🇺🇲❤Bless🇧🇦❤America🇺🇦
🇱🇷❤️good🇧🇦❤️bless❤️America
🇱🇷❤️good🇧🇦❤️bless❤️America
2 mjeseci prije

Ja samo žalim bih svoje muslimane jer će glad još više zavladati ako putina brzo ne riješe

Brčak 215
Brčak 215
Šta ti kažeš na ovo?  🇱🇷❤️good🇧🇦❤️bless❤️America
2 mjeseci prije

Tvoji muslimani su već odavno gladni, bila si i ti zato si pobjegla u ameriku