Srbija hitno pozvala osoblje veleposlanstva u Skoplju na konzultacije u Beograd

Ivica Dačić

 

Svi djelatnici u veleposlanstvu Srbije u Skoplju povučeni su na hitne konzultacije u Beograd, objavila je u ponedjeljak ujutro Radio-televizija Srbije (RTS) pozivajući se na izvore u srbijanskom ministarstvu vanjskih poslova (MVP).

‘Veleposlanica Dušanka Divjak Tomić i osoblje sinoć su stigli u Beograd, a razlog su hitne konzultacije. Detaljnije objašnjenje o čemu se radi dat će tijekom dana ministar vanjskih poslova Ivica Dačić’, navodi RTS.

Razlozi konzultacija i povlačenja diplomata i osoblja nisu službeno priopćeni, ali beogradski mediji prenose informacije skopske TV Telme da je veleposlanstvo Srbije, pozivajući se na Ženevsku konvenciju, tražilo od makedonskih vlasti da pojačaju sigurnosne mjere u cijeloj zgradi veleposlanstva u glavnom gradu Makedonije.

Veleposlanica Srbije u Skoplju Dušanka Divjak Tomić nije komentirala te navode i uputila je novinare da se obrate MVP-u u Beogradu. Novinar TV Telma javio je u nedjelju navečer da su svi prozori na veleposlanstvu zamračeni, ali da ispred zgrade nema dodatnog policijskog osiguranja.

more recommended stories