Published On: Pon, stu 27th, 2017

Srbija: Anesteziologu tri godine zatvora za smrt djevojčice

Viši sud u Beogradu donio je presudu kojom je anesteziolog Stanoje Glišić osuđen na tri godine zatvora zbog nesavjesnog liječenja trogodišnje Anje Grahovac koje je preminula nakon operacije katarakte. Ostali optuženi su oslobođeni.

Presuda je donijeta nakon više od 10 godina od tog događaja.

Na privatnoj klinici “Pefekta”, koja je iznajmila salu za operaciju oftalmološkoj ordinaciji “Ilić”, Anji Grahovac je operirana katarakta 21. svibnja 2007. godine.

U optužnici se navodi da je tijekom operacije došlo do poremećaja u snabdijevanju mozga kisikom, pa je djevojčica upala u komu. Preminula je u bolnici dva tjedna kasnije.

Vlasnik “Perfekte” Dejan Milutinović, anesteziolog Stanoje Glišić i oftalmolog Božidar Ilić bili su optuženi za teško djelo protiv zdravlja ljudi, dok je za isto djelo u pomaganju bio optužen serviser aparata za kisik Milan Vasiljević.

Osim Glišića, svi optuženi su oslobođeni.

Ivana Grahovac, Anjina majka, izjavila je za N1 da je zadovoljna presudom.

“Ovo smo i očekivali. Čekali smo 10 godina ovaj trenutak, potrajalo je. Rane su boljele, ali ipak smo nešto dobili, da imaju ljudi čemu da se nadaju, da ipak pravda na kraju može da pobjedi. Vjerujte u sud, sve će to doći na svoje”, rekla je ona.

guest
nije obvezno
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
14.7K
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x