Published On: Čet, sij 16th, 2014

Srbi žele Tesline kosti prenijeti u Beograd

Beograd – Radna skupina koja će se baviti inicijativom za prijenos i sahranu posmrtnih ostataka srpskih znanstvenika Nikole Tesle u krug hrama Svetog Save i ostalim pitanjima Srpske pravoslavne crkve / SPC / na području grada Beograda, biće formirana sutra, najavio je član Privremenog vijeća Beograda Nikola Nikodijević .
On je naveo da je za prijenos zemnih ostataka Nikole Tesle iz muzeja koji nosi ime velikog znanstvenika u krug najvećeg pravoslavnog hrama na Balkanu i njegovu sahranu potrebno osigurati suglasnost grada, države i Teslinih zakonskih nasljednika.
“Potrebno je osigurati suglasnost nadležnih i druge zakonske procedure i nadamo se da to neće trajati dugo”, rekao je Nikodijević, saopšteno je iz Privremenog vijeća Beograda.
On je dodao i da će radna skupina pokušati pronaći adekvatnu lokaciju za smještaj Patrijaršijske knjižnice, koja trenutno radi u krajnje lošim uvjetima, na što je nedavno ukazao i Njegova svetost patrijarh srpski Irinej.
Nikola Tesla umro je 7. siječnja 1943. godine u New Yorku.
– See more at: http://translate.googleusercontent.com/translate_c?depth=1&hl=hr&ie=UTF8&prev=_t&rurl=translate.google.com&sl=sr&tl=hr&u=http://www.glassrpske.com/drustvo/vijesti/Sutra-formiranje-Radne-grupe-za-prenos-Teslinih-posmrtnih-ostataka/lat/144257.html&usg=ALkJrhj5XXVLkekuQmdlS2LhqYZF9YsC4g#tabs-2